kamils182 Opublikowano 23 Lutego 2022 Opublikowano 23 Lutego 2022 Witam mam taka dosyc juz leciwa Meridke Kalahari 580 na osprzecie Deore LX 3x9 piasty Alivio korba chyba deorka manetki StXy klamki hamulcowe Deore LX a vbraki Sram 9.0. Rower wazy obecnie 13.9 kg to rama Alu 7005. Bede wymienial lancuch dwie koronki w korbie kasete i opony oraz pedaly. Obrecze zostawiam wygladaja dobrze z przodu to jakis mavic. Jakie lekkie opony polecacie do 100 zl sztuka jaka tez kasete wybrac ? Lancuch kupie kmc 9.93. wiem wiem moze i bez sensu ale ciekawy jestem jakbyscie Wy to zrobili Budzet bedzie okolo 500-600 zl. Pozdro
michalr Opublikowano 23 Lutego 2022 Opublikowano 23 Lutego 2022 Najwięcej się zbija na wymianie amora na lżejszy, kół na lżejsze, redukcji napędu z 3x na 2x albo 1x. Tak z własnego doświadczenia zbijania wagi z 14kg do 11,5.Tylko że w takim budżecie to z tego typu zmianami się nie zmieścisz.
kamils182 Opublikowano 23 Lutego 2022 Autor Opublikowano 23 Lutego 2022 Wiem wiem ze amor to kloc z 2kg lekko ma... To moze jakie oponki do szerokosci 2.1 byscie polecili? Jezdze glownie asfalt/lekki szuter. Obrecze mam zapasowe przod tyl zwaze i zobacze co i jak ale fajnie jakby mial 12 kg to by bylo supcio wrecz
michalr Opublikowano 23 Lutego 2022 Opublikowano 23 Lutego 2022 No to amor na dzień dobry i już waga leci. Jak swój wymieniałem to urwałem prawie kilogram, zszedłem z 2,4kg na sprężynach do powietrznego o wadze 1,5 kg. Kosztowało to 1200 PLN. Później za drugie tyle zbiłem kolejny kilogram na kołach. Itd, itp.
kamils182 Opublikowano 23 Lutego 2022 Autor Opublikowano 23 Lutego 2022 Postanowilem ze zainswestuje w lepsze opony zmienie kasete lancuch i pytanie jeszcze jedno czy takie koronki na korbe na srodkowy i najwiekszy blat chce wymienic beda pasowac do mojej korby? Teraz z trudem odczytalem ze to Race Face Forged jak zobaczylem po ile uzywki to tyle co nowe shimano ;o moze ktos napisac czy to dobra firma czy wymienic calosc
Rekomendowane odpowiedzi