Lorenz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Witaj, pisze tutaj z takim mankamentem. Około tydzień temu kupiłem nowy rower i przy szybkiej jeździe szybkim pedałowaniu słysze jakieś ,,puk puk ,, wydaje mi się że to suport i jest lekki luz . Pytanie brzmi czy mam dokręcić suport (nie sprawdzałem czy dokręcony ) czy wymienić ? Moderowany przez Admin: Poprawiłem tytuł, ale następnym razem każdy "Problem" trafi do kosza.
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A jaki masz suport? Kwadrat, octalink czy HT2? Jeśli masz luzy, to ja bym dokręciła. Sprawdź też pedały - czasami to one strzelają.
Lorenz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Kwadrat . Dokrecilem ale to nic nie zmieniło czyli suport do wymiany
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Kupiłeś niedawno to masz gwarancje wiec wszelkie problemy z rowerem zgłaszaj sprzedawcy lub producentowi. Oczywiście możesz też sam rozwiązać problem.
Lorenz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Luz jest lekko wyszywany tylko jak ja ruszam podczas pedałowania nic nie czuć
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Jeśli rower jest na gwarancji, to reklamuj.
rysib Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Cześć. Przed rozbiurką suportu, sprawdź montaż pedałów. U mnie po ok. tygodnia od zakupu pomogło a obiawy, czyli stukanie, miałem podobne.
Papynsky Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Na stojąco też problem występuje? Może to związane być ze sztycą lub mocowaniem siodełka.
Pietern Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Najpierw sprawdź pierdółki, czyli czy nie stuka coś o ramę, u mnie hałas robiła plastikowa końcówka sznureczka, który pomaga w otwieraniu zamka błyskawicznego torby podsiodłowej. Później, wyjmij i przeczyść sztycę i rurę podsiodłową, później pedały. I tak dalej krok po kroku. Ale zaczynamy od najprostszych montażowo spraw.
Rekomendowane odpowiedzi