Skocz do zawartości

Nowy rower i stuki podczas jazdy. Problem z suportem?

Lorenz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj, pisze tutaj z takim mankamentem. Około tydzień temu kupiłem nowy rower i przy szybkiej jeździe szybkim pedałowaniu słysze jakieś ,,puk puk ,, wydaje mi się że to suport i jest lekki luz . Pytanie brzmi czy mam dokręcić suport (nie sprawdzałem czy dokręcony ) czy wymienić ? 

Moderowany przez Admin:

Poprawiłem tytuł, ale następnym razem każdy "Problem" trafi do kosza.

Opublikowano

A jaki masz suport? Kwadrat, octalink czy HT2? Jeśli masz luzy, to ja bym dokręciła. Sprawdź też pedały - czasami to one strzelają.

Opublikowano

Kwadrat . Dokrecilem ale to nic nie zmieniło czyli suport do wymiany

Opublikowano

Kupiłeś niedawno to masz gwarancje wiec wszelkie problemy z rowerem zgłaszaj sprzedawcy lub producentowi. Oczywiście możesz też sam rozwiązać problem.

Opublikowano

Luz jest lekko wyszywany tylko jak ja ruszam podczas pedałowania nic nie czuć 

Opublikowano

Cześć. Przed rozbiurką suportu, sprawdź montaż pedałów. U mnie po ok. tygodnia od zakupu pomogło a obiawy, czyli stukanie, miałem podobne.

Opublikowano

Na stojąco też problem występuje? Może to związane być ze sztycą lub mocowaniem siodełka.

Opublikowano

Najpierw sprawdź pierdółki, czyli czy nie stuka coś o ramę, u mnie hałas robiła plastikowa końcówka sznureczka, który pomaga w otwieraniu zamka błyskawicznego torby podsiodłowej. Później, wyjmij i przeczyść sztycę i rurę podsiodłową, później pedały. I tak dalej krok po kroku. Ale zaczynamy od najprostszych montażowo spraw.