hanus Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Elo, cześć, witam. Moja tylne opona ucieka w oczach po przejechaniu 2,5 tys km w proporcjach 50/50 las/asfalt w tylnej oponie dużo bieżnika nie zostało, ale do końca sezonu powinno wystarczyć . Powoli szukam jakiejś alternatywy. Obecna cst są spoko spisują się w lesie i na asfalcie też jakoś jadą, ale niestety asfaltowe wycieczki im dobrze nie robią Szukam jakiś uniwersalnych opon, ale jednak bardziej pod asfalt, kosztem terenu jednak... Opona ma być minimum 35c, a najlepiej 38c, a nawet 40c. Obecnie najbardziej skłaniam się ku Schwalbe Marathon Cross - http://allegro.pl/schwalbe-marathon-cross-28-x-1-50-rg-ls-opona-drut-i6866890558.html oraz Vittoria Randonneur Trail - http://velo.pl/czesci/opony-i-szytki/vittoria/randonneur-trail choć są trochę cieżkie i to mnie odrzuca jednak. Macie jakieś swoje sprawdzone, ulubione gumy? Po prostu chcę mieć jakiś punkt odniesienia. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez hanus
Yan Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Aktualnie używam Schwalbe Hurricane. Na asfalcie jest cicha w terenie ciężko powiedzieć, jak koło wpadnie 5-10cm w błoto czy piasek to ciężko wyjechać. Wagowo może nie ma szału ale na pewno jest wytrzymała. Przejechałem na niej z 3-4k i wygląda całkiem dobrze ale powoli kończy się jej życie ale do końca sezony pewnie dotrwa. 1
Rosebikes Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Schwalbe G-One. Bardzo dobra opona do trenowania na asfalcie, bardzo szybka także na szutrach, w parkach, na lekko luźnej nawierzchni. Niestety tańcuje w błocie i na bardziej mokrym podłożu oraz w głębszym piasku. Dzięki temu, że jest miękkie ścianki zapewnia całkiem fajny komfort.
Rekomendowane odpowiedzi