Gustlik Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Cześć, Dzięki forum udało mi się 2 lata temu dorwać fajną szoszę, teraz przyszła pora na traila Szukam nowego roweru, budżet 5, maks 6 tysięcy złotych. Rozmiar ramy u większości producentów l - 184cm wzrostu, przekrok 83cm. Interesują mnie zarówno rowery z kołami 27.5, jak i 29 cali. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o poniższych rowerach, może coś jeszcze innego znalazłoby się? W oczy rzuciły mi się: 1. Ns Eccentric Lite 1 https://www.dobrerowery.pl/ns-bikes-eccentric-lite-1-29-blue?from=listing - największa wada to brak sztywnej osi z tyłu, z drugiej strony koła są na piastach ns. Nie wiem jak to wygląda obecnie, ale 10 lat temu gdy próbowałem sił w dircie piasty robili bardzo przyzwoite Na plus też waga - większość rowerów z tej półki waży 14-15kg, ns 13.2. 2. Dartmoor Primal Evo - chyba najbardziej mi odpowiada. Problem natomiast jest z dostępnością - przeszukałem sporo sklepów online, znalazłem go tylko na allegro i jak na złość wyłącznie w rozmiarze m. W jednym ze sklepów dostałem informację iż rowery na rocznik 2022 pojawią się dopiero w okolicach czerwca-lipca. 3. Dartmoor Hornet - akurat on jest dostępny. Z drugiej strony to bardziej enduro niż trail, boję się że się zajadę na podjazdach No i napęd microshift też do mnie średnio przemawia, może nie mam racji? 4. Canyon Stoic 3 - oczywiście niedostępny 5. Radon Cragger 7.0 - taka sama sytuacja jak powyżej
sszkoder Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Siema! Nie wiem na ile temat jeszcze aktualny, ale zobacz sobie Giant Fathom. Z tego co się orientuje to ma już sztywne osie , napęd Deore, sztyca regulowana. Moj znajomy jak sprzedał Trance to właśnie kupił Fathoma i jest bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi