Rafał Bydgoszcz Opublikowano 16 Lutego 2022 Opublikowano 16 Lutego 2022 Witam, Proszę o pomoc. Co wybrać? https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-edr-af-105/_/R-p-305449?mc=8529300&c=Czarny https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-van-rysel-edr-af-centaur/_/R-p-335668?mc=8667858 Będzie to moja pierwsza szosa. Rozumiem że rama i widelec ten sam. Cena też taka sama. Czyli różnica w kołach i osprzęcie. Byłem już zdecydowany na edr af 105 ale teraz mam nowy dylemat...
tadzikpl Opublikowano 18 Lutego 2022 Opublikowano 18 Lutego 2022 Po pandemii sie ciut popaprało, ale bierz 105.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
liftlodz Opublikowano 19 Lutego 2022 Opublikowano 19 Lutego 2022 To zależy, jeśli masz małe dłonie to klamki Shimano mogą być niewygodne.Ja tak mam, mam 2 rowery o bardzo zbliżonej geometrii i ze względu na moje małe dłonie wygodniej mi się jeździ na Campie.Na Shimano mam problemy z dostępem do dźwigni w dolnym chwycie.
polonezwrc Opublikowano 28 Lutego 2022 Opublikowano 28 Lutego 2022 Dodam tylko, że osprzęt Shimano w razie ewentualnej naprawy będzie tańszy, osprzęt Campagnolo jest jednak najdroższy na rynku.
64marek Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Może shimano i jest jednostkowo tańsze, ale zanim zmienisz łancuch w campie to w japończyku zmienisz już dwie kompletne grupy. Shimano to najdroższy rowerowy interes. Nie pchaj się w szajs tylko bierz campagnolo, zaoszczędzisz sporo kasy i nerwów. Wiem co piszę, bo znawcy japońskiego tematu posądzają mnie o naciąganie wyników, ale to nie mój problem. Nie ja ładuję kasę w serwisy i wymiany części Poczytaj na forach po jakich przebiegach zmieniają łańcuchy bo w teorii ma to oszczędzić pozostałe podzespoły. Łańcuch do wymiany po 5k !!!? Same łańcuchy będą kosztowały więcej niż pełna grupa centaura :))) Na marginesie..przejechałem na starym xenonie na korbę ponad 30k i 3 razy wymieniłem okładziny hamulców i raz mi poszedł rzemień od pedałów. Przetarł się, nie stosuję spd .
liftlodz Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Tylko Campa. W końcu to oni wymyślili przerzutki.Poza tym ich np klamkomanetki możesz rozebrać i złożyć do najdrobniejszych części, czego o Schimano powiedzieć nie można
Rekomendowane odpowiedzi