Skocz do zawartości

[3.500-3.800] Gravel Romet Aspre 1 2022 czy coś innego ?

tadek07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam obecnie budżet od 3.000 PLN do maks 3.800 PLN. Póki co najbardziej podoba mi się gravel z rometa. Czytam bardzo pozytywne opinie na temat tego produktu ale przed końcową decyzja chciałbym się Was zapytać czy w tym przedziale faktycznie nic lepszego nie znajdę i to jest szczyt moich możliwości w tym budżecie ? Szukam roweru pośredniego takiego aby móc trochę pojeździć po asfalcie i mieć możliwość na przejazd po szutrowych trasach. Jaka jest wasza opinia ?

Opublikowano (edytowane)

W tym przedziale cenowym Romet moim zdaniem jest świetną propozycją. Sam mam Aspre, ale 2 (przymierzałem się też do Boreasa ale jakoś mnie nie przekonał). 1 też super. Akurat w ubiegłym roku miałem okazję kupić za bardzo sensowne pieniądze 2, ale gdyby nie to, to jeździłbym pewnie na 1. 

Gravel to moim zdaniem idealne rozwiązanie - wystarczająco szybki na szosie i świetnie radzie sobie na dziurach. Ja unikam ulic jak mogę, bo nie ufam kierowcom i chciałbym jeszcze trochę pożyć, więc typowa szosa była dla mnie nie do zaakceptowania -  to mało uniwersalne rozwiązanie (poza tym irytują mnie mądrale, które na szosie nie jeżdżą po ścieżkach rowerowych, bo odczuwają ból zadka - robią krecią robotę rowerzystom i potem zdziwienie, że kierowcy się irytują). Dodatkowo gravela można przyodziać w błotniki, więc robi się całosezonowy, dorzucić sakwy w razie potrzeby... wszystko super!

PS Jeśli nie możesz rozciągnąć budżetu i nie masz własnej firmy, to poszukaj wśród znajomych czy Twój rower nie mógłby stanowić środka transportu w ich biznesie... VAT i CIT/PIT zostanie wówczas w kieszeni (około 30%).

Edytowane przez Dombrek