Skocz do zawartości

Co zrobić, żeby się system obudził i dlaczego nie chce?

Franc RoweryPoziomeRule

Rekomendowane odpowiedzi

Franc RoweryPoziomeRule
Opublikowano

Mam Alfine 11di2 z napędem MU-UR500, mam kabelki EW-SD50, jest wyświetlacz SC-MT800, są przyciski SW-E7000-R, jest podstawka BM-DN100S z naładowaną baterią SM-BTR1. Wszystko podłączone a jednak wyświetlacz się nie włącza, napęd zmiany biegów też nie działa.

Jak to obudzić? Czy musi być jakaś sekwencja naciskania czegoś? czy wstaje samo z siebie? Dlaczego nie chce się obudzić?

• 5 miesięcy temu...
Leszek Gumowski
Opublikowano

Witam. Na pewno już znalazłeś rozwiązanie. Ja miałem to samo z alfine8. Zmieniłem baterię zewnętrzną na baterię do sztycy i wszystko ożyło. Gdzieś tam wyczytałem że MT800 są kompatybilne tylko z taką baterią.

Franc RoweryPoziomeRule
Opublikowano

MT800 są nie tylko kompatybilne z baterią w sztycy, ale także z zewnętrzną, bateria nie jest tu problemem.

Problem jest/był w inteligentnej inaczej podstawce do baterii. Do MT800, musi być podstawka BM-DN100.

Wyglądająca identycznie podstawka SM-BMR1 pasuje tylko do wyświetlaczy SC-S705 lub SC-M9050

Leszek Gumowski
Opublikowano

Z moich poprzednich nietrafionych zakupów mam na zbyciu  podstawkę SM-BMR1  i baterię SM-BTR1  -  może się komuś przyda?