Skocz do zawartości

Buty górskie(trekingowe) spd

Wojtek1993

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Jako, że od tego sezonu planuje sporo czasu poświęcić na mtb, w konkretnych górach, chciałabym wytrzymałem buty z możliwością montażu bloków spd. Do tej pory jeździłem w bontrager espresso. Ogólnie super buty, na szosie spędzone 2 sezony natomiast jesienią przesiadłem się na mtb i niestety ale przy chodzeniu po kamieniach, dość mocno zostały uszkodzone no i nie sa zbyt wygodne w takim terenie. Stąd pojawił się temat butów trekingowych spd, nie mam pojęcia czy w ogóle coś takiego istnieje. Nie zależy mi ma sztywności i transferze mocy, a na tym by but był wytrzymały i wygodny. Jeśli ktoś ma doświadczenia z tego typu obuwiem prosiłbym o pomoc. Najlepiej gdyby były ponad kostkę. Takie zwykłe wyglądające jak do biegania z spd widziałem nawet w decatlonie, natomiast teren mam mocno górzysty i fajnie by było gdyby właśnie były to typowo górskie buty. Jeśli takowe nie istnieją to i tak bym prosił o podesłanie według was jak najwygodniejszych butów górskich. Typowo xc odpadają ze względu na sztywność podeszwy. Chciałbym aby dawały równiej możliwość oparcia aie na zwykłej platformie, ponieważ prawdopodobnie kupię hybrydy pedałów spd i platform. 

Opublikowano

Butow na lato za kostke nie polecam ( do roweru oczywiscie).

Northwave oraz Bontrager maja w ofercie buty  lekke o jakich wspominasz, ale z wytzymaloscia nie wiem jak bedzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

możecie polecić mi buty pod pedały SPD (mtb) które załąożę i na szose i na górala?? najlepiej jak by miały 2 rzepy + regulowane zapięcie na pasek. Coś w miarę w dobrym budżecie. Nie mam konkretnej marki na oku.