marpar Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Cześć, znalazłem w garażu pare lat nieużywany rower - znanej marki Diamondback. Czy składać na tej ramie coś do amatorskiej zabawy po górkach i lasach? Czy według Was rama nie jest za mała ? Rama wykonana z aluminium 6102.
Nurek_ Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Wielkościowo wydaje się ok, jakby była większa to przy schodzeniu z siodełka mogłaby obić ci klejnoty :-). Pytanie jak się na niej czujesz, wydaje ci się za mała? Co do rozbudowy - firma jest w porządku, pytanie co chcesz uzyskać i ile wydać. Jeśli chcesz mieć mega nowoczesny rower na tarczówkach, z nowoczesnym napędem i fajnym amorem to raczej zmieniłbym też ramę bo będzie cie ograniczać. Jeśli to ma być rower do lekkich przejażdżek - będzie ok. 1
Piwko Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Hej nie nie opłaca się. Włożysz tu sporo kasy za nowy sprzęt lepiej kup sobie coś do 2 tys. Jeśli zaczynasz. I może jakbyś składał zaoszczędził byś te 600 zł co według mnie lepiej dołożyć i kupić coś nowego. Ale to tylko moja subiektywna opinia. 1
marpar Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2017 21 minut temu, Piwko napisał: Hej nie nie opłaca się. Włożysz tu sporo kasy za nowy sprzęt lepiej kup sobie coś do 2 tys. Jeśli zaczynasz. I może jakbyś składał zaoszczędził byś te 600 zł co według mnie lepiej dołożyć i kupić coś nowego. Ale to tylko moja subiektywna opinia. Masz racje, rama krossa r8 kosztuje 599zl a geometria dużo... lepsza
LukasFR22 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć ogólnie marka jest bardzo zacna w świecie rowerów górskich miałem 2 rowery z tej marki i byłem zadowolony lecz były to roczniki z konca lat 90. Ogólnie jeżeli masz sentyment do tego roweru to pewnie że można złożyć coś fajnego po taniości i niech ci ktoś nie mówi że się nie opłaca... Na necie jest taki olbrzymi natłok części że pod 26" jest chyba najwięcej. Zrób więcej zdjęć sprzętu i napisz mi na PW a ja powiem tobie co możesz zostawić a co wywalić Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez LukasFR22
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Rama spoko. Ja bym się pokusił o przeróbki. Nie trzeba tu wydawać nie wiadomo jak wielkich pieniędzy. Kwestia właśnie ta jaki napęd byś chciał itd. Jeśli to do amatorskiej jazdy to w tarczowe heble bym nie szedł. Amor przeserwisować i jeszcze Ci posłuży. Napęd to to na czym głównie bym się skupił. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez Gość
Red Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 19 godzin temu, marpar napisał: Czy składać na tej ramie coś do amatorskiej zabawy po górkach i lasach? Czy według Was rama nie jest za mała ? Rama jest dobrze dobrana do wzrostu i jeśli dobrze ci się na tym jeździ to składaj bez zastanowienia. Może nie jakiś topowe części ale coś sensownego (adekwatnego do kilkuletniej ramy i stylu jazdy) zawsze możesz wrzucić.
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 3 x 9 lub 2/3 x 10 zależnie od budżetu jaki posiadasz
Rekomendowane odpowiedzi