Gigus Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 To moja pierwsza wiadomość na forum zatem witam wszystkich. Mam następujący problem: podczas jazdy z okolic tylnego koła wydobywa się piskliwy dźwięk. Dzieje się to gdy pozycja koła jest zawsze w tym samym miejscu - czyli obraca się do pewnego momentu i następuje dźwięk. Co ciekawe, dźwięk ten występuje tylko pod obciążeniem, podczas jazdy. Gdy podniosę koło bądź umieszczę rower na stojaku, problemu nie ma. Tutaj krótki filmik. Czy to wskazuje na potrzebę wymiany piasty? Przebieg roweru to 1200 km. Pozdrawiam. 1
vdcmike Opublikowano 29 Stycznia 2022 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Raczej wskazuje konoeczność ustawienia zacisku hamulca.
Gigus Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2022 Na początku też myślałem, że może być to hamulec, jednakże zacisk ustawiałem. No i gdyby był to hamulec to raczej na podniesionym kole również było by słychać ten dźwięk. Dodam, że podczas jazdy delikatne bądź mocniejsze zaciśnięcie hamulca nie eliminuje tego dźwięku. 1
damian2782 Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Cześć. Czy udało ci się znaleźć przyczynę? Mam dokładnie to samo.
Rekomendowane odpowiedzi