Shatuer Napisano 11 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpień 2017 Na rowerze szosowym rozmiar od środka suporta do ramy górnej tej od razu pod sztycą (Seat Tube Range CT) wynosi 56 cm, według kalkulatora Bike Fit Calculator wyszło mi że powinienem mieć 58 cm. Czy to jakaś duża różnica i powinienem zmienić rower czy da rade na takim jezdzić? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 11 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpień 2017 A ile masz wzrostu i jaką długość wewnętrzną nogi? W niektórych przypadkach lepiej mniejszy niż za duży, ale to w niektórych... Odnośnik do komentarza
Shatuer Napisano 11 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpień 2017 Wzrost 180 cm, a długość wewnętrzna nogi? Wiem ,że od podłogi do krocza jest 85 cm a z tą nogą to nie wiem do jakiego miejsca to mierzyć od podłogi. Odnośnik do komentarza
Papynsky Napisano 11 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 11 Sierpień 2017 Najlepiej to stań przy ścianie, włóż między nogi coś długiego i żeby posiadało kąt prosty np. Teczka , poziomica, książka. Przyłóż ten przedmiot do ściany, a w okolicach krocza przyłóż tak abyś go poczuł, ale nie dociskaj jakoś specjalnie. Nogi rozstaw neutralnie na wysokość bioder. Na koniec zmierz (a najlepiej ktoś inny) długość od podłogi do miejsca ucisku. Odnośnik do komentarza
Shatuer Napisano 11 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpień 2017 To właśnie tak zrobiłem i wyszło mi to 85 cm. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi