Skocz do zawartości

Maxxis Ardent - "popuszcza" mleko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent – MAXXIS ARDENT TL – opony mają ponad rok, przebieg ok 6 000 km, zalane od początku mlekiem NoTubes. Na TL jeżdżę od dłuuuugiego czasu ..

Zauważyłem dzisiaj na tylnej ciemniejsze kropki, jakby kapnął tam olej. Obróciłem kołem i okazało się, że jest ich więcej a z dwóch wydobywa się mleko. I wszystko ok, takie jego zadanie, ale .. no właśnie, nowe opony i już problem, przecież chyba nie sparciały? Z drugiej strony nie wierzę, abym nagle przebił oponę w kilku miejscach naraz – chociaż, wiadomo istnieje takie prawdopodobieństwo. Rower jest przez cały czas używany /ostatnio w niedzielę/ teraz sporadycznie /więcej szosa/ ale jednak. Wszystkie te uszkodzenia powinny się zasklepić w trakcie niedzielnej jazdy. Rower stoi w domu, więc jestem na 100% pewien, że jeszcze wczoraj tego nie było. I tutaj pytanie do Was czy spotkaliście się z tego typu sytuacją?

01_n.jpg 02_n.jpg 03_n.jpg 03A_n.jpg
Opublikowano

Miałem to samo. Ponad roczna oponka Terra Trial i mleko stansa. Gdy rower stał co najmniej kilka godzin to pojawiały się właśnie takie przesiąknięcia w miejscach lekkich uszkodzeń opony. Co ciekawe dotyczyło tylko jednej opony. U mnie problem rozwiązała wymiana mleko na inne. 

Z innymi oponami i mlekiem stansa nigdy nic podobnego wcześniej i później się nie działo.

Opublikowano
Godzinę temu, Nemrod napisał:

U mnie problem rozwiązała wymiana mleko na inne. 

Z innymi oponami i mlekiem stansa nigdy nic podobnego wcześniej i później się nie działo.

Inne w sensie inny producent, czy wymiana na "świeże" tego samego?

W innym rowerze miałem również Ardenty, również mleko i przez dwa lata zero problemów. Poobserwuję jeszcze, a jak nic się nie zmieni to może faktycznie wymienię. Co ciekawe przód jest idealny.

Opublikowano

Innego producenta. Miałem jeszcze  mleko Revo Continentala które używałem wcześniej.