_Michal_ Opublikowano 25 Stycznia 2022 Opublikowano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, mam pewną zagwozdkę a mianowicie mam zacisk hamulca BR-MT200 wraz z klamką MT-201 i chcę wymienić tą oto klamkę na SLX i moje pytanie jest następujące, wszystko będzie ładnie ze sobą współgrało czy nie do końca? Chodzi mi tutaj o kwestię połączenia tego przewodem. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez _Michal_
Silverharp Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Witaj, CZy udało Ci sie zrobić tą wymianę? Mam coś takiego w planach i zastanawiam się czy to będzie chodziło Pozdrawiam.
ahaja Opublikowano 23 Marca 2022 Opublikowano 23 Marca 2022 Można wymienić klamkę z MT201 na SLX ... ale: nowy typ klamki M7100 (jak i pozostałe z oznaczeniem X100) są przeznaczone do współpracy z manetkami nowego typu z oznaczeniem mocowania EV albo z nowymi ale na obejmę - ze względu na pewien dzyndzel, który to jest wątpliwym upgradem shimanowskim. Nie da rady za bardzo pożenić starszego typu mocowania manetek z tymi nowymi klamkami. Czyli zmieniając na nowe M7100 prawdopodobnie trza będzie zmienić również manetki ... Albo kupić klamki starsze MT501 czy M640 (Zee). Wtedy zamocuje się starsze manetki a jeśli są na obejmę to każde. Nota bene było o tym wiele razy - warto przeszukać dział hamulcowy.
Rekomendowane odpowiedzi