Skocz do zawartości

Zaciski QR DT swiss RWS czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naczytałem się opinii, że zaciski QR dt swiss RWS to taki super upgrade osi qr, bo są trochę jak sztywna oś. Mają większą siłę ściskania bo są zakręcane a nie na wajchę. W takim razie pojawia się moje pytanie czy warto je kupować i czy nie lepiej kupić zaciski QR skręcane na imbus. Też są skręcane, ale znacznie tańsze.

oś.jpg
Opublikowano

Większa siła docisku działa destrukcyjnie na piasty, szczególnie dt. Poza tym nic nie wnosi.

Opublikowano

Czytaj sobie co chcesz i wierz w co chcesz. Jezdzilem chyba na wszystkim co istnieje i tego typu rozwiązania są dla mnie tylko skokiem na kasę. Poza tym jak wspomniałem - piasty padają od zbyt dużej siły sciskającej oś. Sporo tego robię w sezonie bo ludzie nieświadomi. 

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.01.2022 o 00:54, vdcmike napisał(a):

Czytaj sobie co chcesz i wierz w co chcesz. Jezdzilem chyba na wszystkim co istnieje i tego typu rozwiązania są dla mnie tylko skokiem na kasę. Poza tym jak wspomniałem - piasty padają od zbyt dużej siły sciskającej oś. Sporo tego robię w sezonie bo ludzie nieświadomi. 

...
KEKW

Edytowane przez Łukasz82
Opublikowano (edytowane)
W dniu 25.01.2022 o 00:54, vdcmike napisał(a):

Coś jeszcze masz inspirującego do powiedzenia? 

Edytowane przez Łukasz82