Lesky Opublikowano 22 Stycznia 2022 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Naczytałem się opinii, że zaciski QR dt swiss RWS to taki super upgrade osi qr, bo są trochę jak sztywna oś. Mają większą siłę ściskania bo są zakręcane a nie na wajchę. W takim razie pojawia się moje pytanie czy warto je kupować i czy nie lepiej kupić zaciski QR skręcane na imbus. Też są skręcane, ale znacznie tańsze.
alsew Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Trochę jak sztywna oś to jest Dt Swiss Thru Bold 10mm który możesz zastosować tylko w piastach DT po założeniu odpowiednich end capów. To co podałeś to zwykle QR różniące się tylko sposobem zamykania. Żadna rewolucja. https://www.sbike.pl/zacisk-dt-swiss-rws-10mm135mm-thru-bolt-aluminium-o_6814.html Edytowane 23 Stycznia 2022 przez alsew
vdcmike Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Większa siła docisku działa destrukcyjnie na piasty, szczególnie dt. Poza tym nic nie wnosi.
Lesky Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2022 Jednak czytałem pozytywne opinie tych co używali. Bo Wy jak mniemam nie mieliście tych osi. http://team29er.pl/artykuly/2030-sztywna-o-bez-sztywnej-osi-zaciski-ko-dt-swiss-rws
vdcmike Opublikowano 24 Stycznia 2022 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Czytaj sobie co chcesz i wierz w co chcesz. Jezdzilem chyba na wszystkim co istnieje i tego typu rozwiązania są dla mnie tylko skokiem na kasę. Poza tym jak wspomniałem - piasty padają od zbyt dużej siły sciskającej oś. Sporo tego robię w sezonie bo ludzie nieświadomi.
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 (edytowane) W dniu 25.01.2022 o 00:54, vdcmike napisał(a): Czytaj sobie co chcesz i wierz w co chcesz. Jezdzilem chyba na wszystkim co istnieje i tego typu rozwiązania są dla mnie tylko skokiem na kasę. Poza tym jak wspomniałem - piasty padają od zbyt dużej siły sciskającej oś. Sporo tego robię w sezonie bo ludzie nieświadomi. ... KEKW Edytowane 16 Sierpnia 2025 przez Łukasz82
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 (edytowane) W dniu 25.01.2022 o 00:54, vdcmike napisał(a): Czytaj sobie co chcesz i wierz w co chcesz. Jezdzilem chyba na wszystkim co istnieje i tego typu rozwiązania są dla mnie tylko skokiem na kasę. Poza tym jak wspomniałem - piasty padają od zbyt dużej siły sciskającej oś. Sporo tego robię w sezonie bo ludzie nieświadomi. Coś jeszcze masz inspirującego do powiedzenia? Edytowane 17 Sierpnia 2025 przez Łukasz82
Rekomendowane odpowiedzi