Onslow Opublikowano 2 Stycznia 2022 Opublikowano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Na korpusach elementów zawieszenia w moim rowerze (Giant Anthem/Alu) nie podano siły dokręcenia elementów zawieszenia (4 osiowe/Maestro). Czy ktoś mógłby mi doradzić w tym temacie? Chciałem też dopytać forumowiczów, jaki, najlepiej, powinienem zastosować klej do gwintów śrub jeśli chodzi o montaż zębatek korby i tarcz hamulcowych. Chodzi mi o siłę klejenia i odpowiedni dobór do wielkości gwintów. Czy np taki klej będzie wystarczający: CX80 RC42, RC43, K2 Prolok W243? Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Onslow
vdcmike Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Niebieski loctite (243) jest najlepszy, sprawdzony itp. Odnośnie momentów dokręcania to w dokumentacji producenta powinno być (trzeba czasami pogrzebać głębiej na stronie). 1
Onslow Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2022 Dziękuję, Niebieski Loctite nie należy do najtańszych, ale chyba będzie tym czego szukam. Ponieważ ma termin ważności chyba nie warto kupować dużych opakowań. Co do zawieszenia, przeszukałem sieć i udało mi się trafić na dokumentację, także do swojego modelu. Zgodnie z instrukcją, również konieczne będzie zastosowanie kleju 243 przy dokręcaniu śrub zawieszenia.
Rekomendowane odpowiedzi