Skocz do zawartości

Canyon spectral 6 gwint dorabiamy

Mariusz91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio w moim Spectralu gwint sruby od głównego pivota od prawej strony się kompletnie zjechał na szczęście tylko gwint sruby nie ramy,kontaktowałem się z Canyon DE ,szybka odp wysłałem pare fotek i wysłali mi nowe sruby ,podkładki ,3 łożyska tutaj muszę pochwalić Canyon   szybka pomoc po 3 dniach części były u mnie (mieszkam Ok 3h od głównej siedziby dlatego tak szybko przyszły komponenty )podczas naprawy zauważyłem ,ze po drogiej stronie gwint jest dorabiamy jak helicoil ,no i tu moje pytanie to ma tak być aby wzmocnić oryginalny ,czy sprzedali mi rower z kombinowana ramą,może ktoś miał podobny problem i będzie się w stanie wypowiedzieć.

pozdrawiam 

1709CA0E-85A2-41B9-8623-7D894E38BF3D.jpeg 90EFFA17-D55B-4B25-9D85-AAE3BC3AC881.jpeg 3032889F-00AA-48CA-A609-6CB49F69D1F7.jpeg
Opublikowano

raczej według mnie to nie jest normalne 

ale nie jestem pewny 

Opublikowano

Te wkładki podnoszą wytrzymałość gwintu. W aluminiowej ramie gwint (pivot - na który przecież działają bardzo duże siły) mógłby zostać uszkodzony. Taka wkładka lepiej rozkłada siły na oryginalny gwint. Tyle od strony technicznej. Nie mam fulla więc nie wiem czy to normalna praktyka wśród producentów.