Mariusz91 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Witam, Ostatnio w moim Spectralu gwint sruby od głównego pivota od prawej strony się kompletnie zjechał na szczęście tylko gwint sruby nie ramy,kontaktowałem się z Canyon DE ,szybka odp wysłałem pare fotek i wysłali mi nowe sruby ,podkładki ,3 łożyska tutaj muszę pochwalić Canyon szybka pomoc po 3 dniach części były u mnie (mieszkam Ok 3h od głównej siedziby dlatego tak szybko przyszły komponenty )podczas naprawy zauważyłem ,ze po drogiej stronie gwint jest dorabiamy jak helicoil ,no i tu moje pytanie to ma tak być aby wzmocnić oryginalny ,czy sprzedali mi rower z kombinowana ramą,może ktoś miał podobny problem i będzie się w stanie wypowiedzieć. pozdrawiam
panczeslaw Opublikowano 29 Grudnia 2021 Opublikowano 29 Grudnia 2021 raczej według mnie to nie jest normalne ale nie jestem pewny
MPowerRanger Opublikowano 30 Grudnia 2021 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Te wkładki podnoszą wytrzymałość gwintu. W aluminiowej ramie gwint (pivot - na który przecież działają bardzo duże siły) mógłby zostać uszkodzony. Taka wkładka lepiej rozkłada siły na oryginalny gwint. Tyle od strony technicznej. Nie mam fulla więc nie wiem czy to normalna praktyka wśród producentów.
Rekomendowane odpowiedzi