Rafaello Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Cześć. Czeka mnie poważna decyzja, wybór butów na kolejne 3-4 lata. Proszę o opinie osób, które używały powyższe modele. Jakie mieliście odczucia z jazdy, ich wygody, wytrzymałości. I dopasowania waszej stopy do wybranego rozmiaru. Np. teraz mam bytu Shimano w rozm.46, tj.29,3 cm. W Sidi to niby 47, a w NW 45,5. Czy braliście dopasowane, czy ciut większe? Dzięki z góry za podpowiedzi.
jhartman Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Jeśli wytrzymałość jest jednym z kryteriów to jako kilkuletni użytkownik Sidi (wciąż ta sama para) - polecam. Większość elementów które się zużywają albo mogą być zniszczone przy szlifie można łatwo wymienić a części zamienne są stosunkowo tanie. Przez te lata wymieniłem klamrę (pękła przy szlifie), dwa paski (przerwały się niedawno), plastiki na podeszwie (ścierają się przy chodzeniu i podpieraniu się nogą). Po tych wszystkich latach chętnie kupiłbym coś nowego ale nie mogę znaleźć usprawiedliwienia bo te buty są cały czas w bardzo dobrym stanie Wygody i wyglądu - nie oceniam bo to kwestia indywidualna. NW nie używałem.Pozdrawiam 1
ernorator Opublikowano 29 Grudnia 2021 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Dziś wyjmuje z paczkomatu NW Rebel 2, poprzymierzam, może nawet bujne się na trenażerze i cos napiszę. Buty SIDI są legendarnie wytrzymałe. 1
ernorator Opublikowano 30 Grudnia 2021 Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) To tak, Odrysowując stopy w kolarskiej skarpecie na papierze mam jedną o długości 283mm i szerokości 109mm drugą 287mm i 112 szerokości But NW Rebel 2 rozmiar 45, w opisie jest dla stopy o długości 290mm, zmierzyłem wkładkę i ma 290mm. Buty dopasowane, trzymają nogę, 2 zaciski żyłkowe pozwalają na wygodna regulację zapięcia co dla mnie jest ważne bo mam wysoki łuk stopy (na górze). Czuję lekki zapas w okolicy palców. Zrobiłem na trenażerze 40km, nie czułem dyskomfortu ani gorących miejsc. Zaskoczyła mnie wentylacja, buty raczej budowane a przy otwartym oknie i wentylatorze czułem w środku buta zimne powietrze. Dla mnie trafione buty. ps Swoje kupowałem w centrumroewrowe https://www.centrumrowerowe.pl/buty-mtb-northwave-rebel-2-pd21802/?v_Id=151012 Kupowałem tam już kilka ubrań i jak nie pasowały to nigdy nie miałem problemu ze zwrotem. Widzę, że mają rebele 2 białe w promocji i czarne w rozmiarze 46. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez ernorator
Rafaello Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2021 Dzięki ernorator ☺️. Info o mierzeniu mnie zainspirowało. Zamówiłem Rebele, jako pierwsze będą do przymiarki i sprawdzenia, jak "leżą". Jeśli będzie git to zostaną, bo wpadły mi w oko jako pierwsze 😏😁.
Rafaello Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 Uff, koniec operacji zakupu butów. Rebele z pierwszego zdjęcia musiałem zwrócić, kupiłem rozmiar 45, i czuć było, że brakuje. Padło na NW Rebel 3. Rozmiar 45,5 i 29,3cm. Czyli tyle samo centymetrów, co w starych Shimano. Następny rozmiar to 29,7cm, ciekaw jestem, jakby leżały na nodze. Hmm. Dzięki i pozdrawiam. 1
RadekRadek Opublikowano 21 Marca 2024 Opublikowano 21 Marca 2024 Cześć stoję przed wyborem SIDI Eagle 10 vs. Northwave rebel 3. Czy możecie się podzielić odczuciami na temat użytkowania na chwilę obecną ? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi