Skocz do zawartości

Gravel/przełaj jaką ramę kupić używaną

Melo83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zbieram się z zamiarem zmiany ramy w rowerze ze względów podejrzenia nie popraw ie wykonanej pracy przez spawacza.

Zdjęcie przedstawia obiekt o którym piszę.

2 lata temu z mojego błędu przerzutka w kręciła się   w Koło zerwała kika szprych i poważnie uszkodziła hak w ramie. Hak był zgiety pod katem 90 stopni wyrwany gwint itd. Poprosiłem znajomego o naprostowanie i wspawanie tulejki wygląda temat wizualnie ok ale nie mogę ustawić pełnego zakresu pracy przerzutki na kasacie.

Jak ustawie ze dolne biegi działają to górne nie działają itd.

Rower kupiłem za 250 zł włożyłem Wheeler 3300 rama Crmo

- korbę alivio Holl 2 i zębatkę NW

- koła fulcrum reacing 6

- tigre 4700 + kasetę 11-36

-karbonowy widelec speca + karbonowa kierownica  

Uważa że części mam przyzwoite tylko meczy mnie w ramie tak agresywna główka musze mocno ponosić na podkładkach mostek mam nadzieję ze zdjęcie oddaje.

Pytanie jakie mnie sprowadza do was.

Na co zamienić ramę ?

Jaki model przełaja szukać pod cantilevel / v brake mini?

Najfajniesza opcja to rama Crmo jak się da?

Pytałem we Wrocławiu u Hultaja o ramę na zamówienie koszt 4400 zł za na pewno świetnie wykonaną pracę dla mnie jest kosmicznym kosztem nie do przeskoczenia.

Bede wdzięczny za propozycje modeli rowerów na których ramach bedę mógł oprzeć projekt z zachowaniem przedstawionych części.

Pozdrawiam 

Kamil 

20211017_151015.jpg 20210911_122909.jpg
Opublikowano

Teoretycznie można szukać starszych ram CX One ( bez PRO) które były kompatybilne z vkami.

Opublikowano

Hej,

Dziękuję za odp a macie jakiś pomysł na pozyskanie z rynku wtórnego ramę z tworzywa CrMo.

Aluminium już przerabiałem  i po tym co oferuje stal jest bez porównania w sensie lepiej tłumi i przy tym chciał bym pozostać.

Pozdrawiam

Kamil