Stolpmunde Opublikowano 11 Grudnia 2021 Opublikowano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Panowie mam problem.Rower nówka na gwarancji,jeszcze nie jeżdżony -dopiero kupiony.Przy oględzinach tylnego widelca odkryłem ,że jest delikatny ,boczny luz w miejscu mocowaniu TYLNEGO widelca i amortyzatora(dampera) .Luz boczny jest wyczuwalny a nawet słyszalny,jakieś 1 mm.Sprzedawca(sklep rowerowy) twierdzi ,ze to normalne i tak ma być.Rozumiem ,że nie może być skręcone na sztywno ale taki luz wydaje mi się przesadą i mam obawy czy jazda nie skończy się uszkodzeniem.Ktoś ma podobny problem a może to nie problem i sprzedawca ma rację?Na zdjęciach widać to połączenie.Karbonowy element trzyma w kupie widelec tylny i damper.Miedzy widelcem a tym elementem jest luz poprzeczny,ok.1-1,5 mm.Poddane sile,przesuwa się i wydaje stukniecie.Rozpacz miała być frajda jest kłopot i bedzie zwrot.:( Edytowane 12 Grudnia 2021 przez Stolpmunde
Stolpmunde Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2022 Dziękuję wszystkim za bezcenną ,merytoryczną pomoc.To czywiście sarkazm.🤐
Piter- Opublikowano 5 Stycznia 2022 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Spoko.Mialem taki rower na serwisieLuz był tylko i wyłącznie przy zużytych łożyskachPo wymianie było sztywnoPrawdopodobne trzeba dokręcić zawiasJednak tutaj tak zawsze trosze będzie zawias się ruszał
Rekomendowane odpowiedzi