Skocz do zawartości

Pierwsza szosa

Specu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam powoli pierwszego roweru szosowego, ze względu z problemem z dostępnością patrzę na rowery używane. Zobaczę czy złapię zajawkę bo na mtb do tej pory jeźdżę dużo.Mam 186cm wzrostu, przekrok 87cm, długość ramion 69cm tułowia 63cm. Przymierzałem się ostatnio do btwin ultra 920 af w rozmiarze XL długość rury podsiodłowej 57cm, górna rura 58cm stack 613 reach 393 i rozmiar wydawał się dobry. Teraz  miałem okazję przejechać się rowerem Van Rysel ultra 105 af w rozmiarze L (181-186cm) rura podsiodłowa 55cm górna rura 56,4cm stack 585 reach 391. Miałem wrażenie, że mógłby być większy. Wiem,że to są dwie różne geometrie, ale może jakiś doświadczony forumowicz podzieli się swoją wiedzą i podpowie bo odnoszę wrażenie, że rozmiarówka jest zaniżona w decathlonie. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z pogranicza rozmiarów to mniejszy.  A wydaje się mały bo to endurance, cofnięcie siodełka do tyłu poprawi  wrażenia.

Staraj się jeździć pochylony ale na prostych plecach bo zupełnie inne wrażenia.

Ja mam 186 i kupiłem L.

Jeśli nie zniszczysz roweru to w ciągu kilku dni możesz wymienić, kupując przez neta zrezygnować po 14 dniach.