Aijem Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Cześć Ma stwierdzone uszkodzenie nerwu łokciowego. Objawia się bólem łokcia, nadgarstka i drętwieniem palców IV i Piątego. Żyłem z tym jakoś. W tym roku stało się to już mocno dokuczliwe. Robiłem fiting i w tym zakresie nić się nie zmieniło. Rowerem (szosa, gravel) robię około 2500 rocznie mniej więcej od dwóch lat. Może ktoś przerabiał ten problem i może coś doradzić. Maciek
eathan Opublikowano 29 Listopada 2021 Opublikowano 29 Listopada 2021 Mam podobne problemy od dawna. To wina pracy przy komputerze. Na rowerze skutkowało to też różnymi problemami. Z moich obserwacji wynika, że: Rękawiczki z dużą ilością podkładek żelowych nic nie dają, właściwie to pogarszają sytuację. U mnie sprawdzają się rękawiczki bez żelu i z podwójną warstwą materiału w tych miejscach, gdzie najczęściej się przecierają. Ustawienie rower to też ważna sprawa. Warto iść, zapłacić i zrobić to dobrze. U mnie po fittingu bez problemów robiłem po 200-250 km na MTB w terenie. Gripy. Jeżdżę na Egonach GE1 i jest ok. Te wszystkie bardziej wymyślne z podparciami kompletnie się nie sprawdziły i tylko potęgowały problem. Pozycja na rowerze to klucz wg mnie. Musisz zadbać o gorset mięśniowy i zadbać o to, aby odciążyć ręce podczas jazdy. To najważniejsze.
Aijem Opublikowano 29 Listopada 2021 Autor Opublikowano 29 Listopada 2021 Dzięki U mnie też rękawiczki nic nie zmieniały. Grubość owijki miała znaczenie. Zacząłem kombinować z ciśnieniem i też poprawiło komfort. W zimie zadbam o plecy i rehabilitację łokcia. Powinno być lepiej. 1
Rekomendowane odpowiedzi