Skocz do zawartości

Ból w okolicy pachwiny

kabeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

od razu może przejdę do sedna. Na pewno mam coś źle ustawione, tylko za chol.. nie wiem co. 

W każdym razie, podczas jazdy rowerem, w okolicach 30-40 km pojawia się ból w okolicy prawej pachwiny, gdy mam sylwetkę bardziej wyprostowaną tj. w górnym chwycie. Natomiast, wystarczy mi zmienić chwyt na dolny, gdzie mam sylwetkę bardziej pochyloną, ból ustaje bądź jest znikomy. Także nie wiem co jest źle ustawione. I w sumie nie wiem co wam jest potrzebne do określenia źle ustawionego roweru. Poza tym, mam delikatne drętwienie palców u dłoni jak i palców w lewej stopie. Ale to jest drugorzędna sprawa. zależy mi na wyeliminowaniu bólu w okolicy pachwiny. 

Bardzo bym Was prosił o jakieś wypowiedzi, coś o co mógłbym się zaczepić w celu zmiany pozycji. 

Z danych, to 171 cm, 77 kg, cannondale synapse alloy 105 rocznik 2013, rozmiar ramy 51.

Ps. Witam wszystkich :)

Opublikowano

Stawiam na bloki (jeśli jeździsz w spd) ewentualnie siodełko.

Opublikowano
20 minut temu, Kitaq napisał:

Stawiam na bloki (jeśli jeździsz w spd) ewentualnie siodełko.

Ok, byłaby szansa Byś rozwinął myśl, byłbym wdzięczny. 

Tak jeżdżę w SPD a dokładnie SL - szosa. 

Opublikowano

Ja taki ból czuję, gdy mi się "przekręci blok" w spd (najpierw czuję delikatnie kolano, potem nasila się ból w pachwinie), ale skoro ty używasz szosowych... powinny być sporo sztywniejsze. Jeśli chodzi o siodełko, wystarczy delikatnie przekrzywione, a tyłek nie leży jak trzeba. Właśnie przy 30-40 km takie rzeczy wychodzą. Badałeś ostatnio kręgosłup? Krzywa miednica, krótsza noga też mogą powodować takie dolegliwości. Bardzo popularne schorzenie u osób pracujących za biurkiem. Skoro masz problem "jednostronny" coś może być na rzeczy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

a ja inaczej powiem . Też wiązane z spd. 

Mianowicie ja mam tak ( kilka razy przejechałem się specjalnie i sprawdziłem swoją teorie ) , że  jak jade w spd ( a jeżdżę zawsze ) to taki ból pojawia się gdy jadę szybko i przez to mocniej CIĄGNĘ nogi do góry . Wystarczy ze na chwilę na kilka km. przestanę ciągnąć tylko naciskam na pedały ( jak bym na zwykłych jechał ) to ten ból i kolana i piszczeli i biodra miednicy przechodzi. 
Gdy znowu zaczynam za długo ciągnąc i za mocno to wszystko powraca. Ale to mam ja i się nie znam na tym . :)

Edytowane przez stasiu
ortografia.