qoster Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie, posiadam ramę b'twin alur 700 ( Press-Fit 86mm ) z suportem VP Components Press-In BB86, z tego co się zorientowałem ( ale nie jestem pewny w 100% ) będzie pasować korba shimano tiagra 4700. Pytaniem moim jest czy znajdę tańszą alternatywę na rynku ?
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Wydaje mi się, że korby Shimano ze zintegrowaną osią będą pasować do takiego wkładu suportu. Tańszą alternatywą dla Tiagry jest nowa Sora (FC-R3000, ok. 280 złotych) oraz nowy Claris (FC-R2000, ok. 250 złotych). Pytanie, czy o taką oszczędność Ci chodzi. Oczywiście nie będą to alternatywy, jeśli interesuje się konkretna długość ramion lub liczba zębów. I można się zastanawiać, czy opłaca się oszczędzić 50 złotych, kupując korbę z najniższej grupy szosowej zamiast ze średniej. A właściwie dlaczego chcesz wymienić korbę? Na czym obecnie jeździsz?
qoster Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Pisząc o alternatywie miałem na myśli inne firmy od shimano. W ostateczności zakupię tiagrę. Interesuje mnie dokładnie wersja kompakt 50/34 z długością 172,5mm. 1 godzinę temu, Jakbog napisał: A właściwie dlaczego chcesz wymienić korbę? Na czym obecnie jeździsz? Zakupiłem ramę z wkładem supportu bez korby, oryginalnie siedziała bodajże korba z grupy 105.
Rekomendowane odpowiedzi