mrmysto Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Cześć, jest to mój pierwszy post więc mam nadzieję, że dobrze wybrałem dział. Mam aktualnie rower szosowy Van Rysel EDR 105 oraz gravel Triban 120. Chcę zbudować rower jeden do wszystkiego a dokładniej: Rower na lekkiej ramie aluminiowej w wersji endurance pod tarcze mechaniczne, która pomieści oponki 28x38mm z kierownicą standardową szosową bez flary oraz dwoma zestawami kół (szosa/gravel). Startuje w zawodach głownie triathlon oraz rekreacyjnie w ultra gravelowych, typowo pozwiedzać, nie po wynik. Wiem, że rower do wszystkiego jest do niczego ale jak wspomniałem wyżej, robię to raczej dla siebie. Potrzebuję napędu typowo pod triathlon, ponieważ tam różnicę odczuje dużo bardziej niż na rekreacyjnych ultra a nogę mocną mam. Myślałem o shimano 105 z tylną przerzutką ultegry w wersji ze sprzęgłem, ewentualnie pełną ultegre. Jeśli mogę to korzystam głównie z szosy, gravel to raczej szutry. Czasami zjadę sobie jakimś singlem unikając hopek więc typowo roweru pod to nie potrzebuje. Co myślicie o takim rozwiązaniu? 105 z ultegrą, pełna ultegra czy może jest jakaś inna opcja? Co polecacie?
Rafa18 Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) Usunięte Edytowane 8 Listopada 2021 przez Rafa18
Rekomendowane odpowiedzi