Gophfer Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 Czy jest taka sztyca regulowana którą zamiast manetki na kierownica miałaby jakiś przycisk pod siodełkiem góra/dół? Odnośnik do komentarza
michalr Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 Są sztyce które mają nie tyle przycisk co dźwignię która powoduje opuszczenie sztycy i jej powrót na swoje miejsce. Odnośnik do komentarza
puchatek Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 18 minut temu, Gophfer napisał: przycisk pod siodełkiem Tylko zastanów się dobrze nad funkcjonalnością takiego rozwiązania. Odrywanie ręki od kierownicy w terenie i gmeranie pod siodełkiem. Hmmm... Odnośnik do komentarza
michalr Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 Tylko zastanów się dobrze nad funkcjonalnością takiego rozwiązania. Odrywanie ręki od kierownicy w terenie i gmeranie pod siodełkiem. Hmmm...No to akurat przy opcji dźwigni to jest jeden krótki ruch, zwłaszcza że rzadko jest tak że konieczność opuszczenia sztycy pojawia się nagle i niespodziewanie. Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 5 Listopad 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 Tylko zastanów się dobrze nad funkcjonalnością takiego rozwiązania No wiem , pacjent to kellys gate 70 2019 https://www.greenbike.pl/rower-gorski-kellys-gate-70-27-5-2019-p-3664.html I nie jest przystosowany fabrycznie do droppera Są sztyce które mają nie tyle przycisk co dźwignię która powoduje opuszczenie sztycy i jej powrót na swoje miejsce.Podeślesz jakiegoś linka Odnośnik do komentarza
michalr Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 https://www.decathlon.pl/p/sztyca-podsiodlowa-31-6-mm-320-mm-teleskopowa-skok-100-mm/_/R-p-199331?mc=8521875&cd=1625039213&gclid=Cj0KCQjwrJOMBhCZARIsAGEd4VFemNO6dio3yTaKLfg0rhFxPL_zR1ZT4laFiVlBKexeEqqDlUt48psaAhB1EALw_wcB&ad=57336423530&gclsrc=aw.ds Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 5 Listopad 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 https://www.decathlon.pl/p/sztyca-podsiodlowa-31-6-mm-320-mm-teleskopowa-skok-100-mm/_/R-p-199331?mc=8521875&cd=1625039213&gclid=Cj0KCQjwrJOMBhCZARIsAGEd4VFemNO6dio3yTaKLfg0rhFxPL_zR1ZT4laFiVlBKexeEqqDlUt48psaAhB1EALw_wcB&ad=57336423530&gclsrc=aw.dsSprawdza się to? Odnośnik do komentarza
puchatek Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 34 minuty temu, michalr napisał: zwłaszcza że rzadko jest tak że konieczność opuszczenia sztycy pojawia się nagle i niespodziewanie Mam zupełnie inne zdanie, ale OK. To jak przełączanie kanałów w TV bez pilota. Da się? Pewnie 😀. @Gophfer, ja widzę trzy rozwiązania: zewnętrzne prowadzenie linki wywiercenie otworu na linkę, ale dla wielu może to być zbyt kontrowersyjne 😂 bezprzewodowe sterowanie, ale to już jest spora kasa... Odnośnik do komentarza
michalr Napisano 5 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopad 2021 Sprawdza się to? Powiem tak - kolega miał takiego droppera w trailowej Meridzie, jeździł tym MtbCrossMaraton, Beskidy Trophy, Dukla Race i nie narzekał. Mam zupełnie inne zdanie, ale OK. To jak przełączanie kanałów w TV bez pilota. Da się? Pewnie . [mention=11596]Gophfer[/mention], ja widzę trzy rozwiązania: zewnętrzne prowadzenie linki wywiercenie otworu na linkę, ale dla wielu może to być zbyt kontrowersyjne bezprzewodowe sterowanie, ale to już jest spora kasa... To jest wszystko kwestia uznaniowa, jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. To tak jak z rowerami, jednemu wystarczy do jazdy w górach rower za 5k a inny musi wydać 20k żeby móc jeździć. Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 7 Listopad 2021 Udostępnij Napisano 7 Listopad 2021 Zobacz sobie na sztyce z zewnętrznym prowadzeniem linkiSpecialized post command np Nie wiem czy masz miejsce w insercie na przewody które wychodzą z ramy?Możliwe ze po wsadzeniu sztycy z wewnętrznym przewodem, przewód sztycy zmieści sie między suportem a ramą, tutaj tą możliwość trzeba by sprawdzićPoprzez wyciągnięcie suportu i przełożeniu przewodu w celu sprawdzenia tej możliwości Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 5 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudzień 2021 Zmieniłem jednak rower i potrzebuje domontować myk myka z wewnetrzym prowadzeniem linek, co byście polecili z szerokościa 31.6mm Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 5 Grudzień 2021 Udostępnij Napisano 5 Grudzień 2021 Wszytko zależy czego oczekujesz od sztycy? Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 5 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudzień 2021 Kurde nie wiem czego więcej oczekiwać, niż że bedzie się obniżała przy zjeździe i podnosiła podczas podjazdu Są jakieś inne dodatkowe ficzery? Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 10 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudzień 2021 Znajdzie się jakaś dobra sztyca z manetką w cenie ok 1000-1200? Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 16 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudzień 2021 Jeśli zmierzona głębokość w rurze podsiodlowej jest 260mm i odległość zmierzona jak na zdjęciu 265mm to mogę kupić spokojnie droppera o skoku 150mm? Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 17 Grudzień 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudzień 2021 Jutro ci podam czy na reverb o skoku 150 mm ci sie zmieściZależy też jaki jesteś wysokiJa np mam 170 skoku sztycy ale mam 165 cm wzrostu. Czemu taka długa a to dlatego że cala sztyca do prawie nakrętki jest schowana w rurę podsiodełkowąNie przeszkadza przy ostrej jeździe Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 18 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudzień 2021 A może Crank Brothershttps://allegro.pl/oferta/sztyca-regulow-crank-brothers-highline-3-31-6-170-11391302222 Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 19 Grudzień 2021 Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2021 Nie miałem styczności z tymi sztycami Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 19 Grudzień 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2021 Pomyślałem aby kupić samą sztyce bez manetki i ożenić ją z squidlock 3pos https://www.orbea.com/pl-en/gear/accessories/cat/oc-squidlock-dropper-remote Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 19 Grudzień 2021 Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2021 Tak na prawdę jakiej bys nie kupił na linkę to manetka będzie każdaNawet widzałem nie raz ze mają manetkę z przerzutki Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 2 Styczeń Autor Udostępnij Napisano 2 Styczeń Sztyca zakupiona oneup V2.1 plus squidlock. Potrzebuje porady (o ile jest to wykonalne bez wyjmowania supportu) jak przepchnąć przewód przez ramę. Załączam zdjęcie jak to wygląda w mojej ramię. U góry mam jeden insert na przewód. W Krakowie znalazłem tylko jeden serwis, który twierdzi że da radę zrobić to bez wyciągania supportu, reszta twierdzi że musi wyciągać.. Odnośnik do komentarza
KrzysiekMTB Napisano 2 Styczeń Udostępnij Napisano 2 Styczeń Widzę, że Orbea Oiz 🙂 - a próbowałeś tam po prostu włożyć przewód? Właśnie serwisuję sztyce w mojej Oiz i po prostu wkładam przewód a ten wychodzi tam gdzie trzeba - w ramie są prowadnice. Odnośnik do komentarza
Gophfer Napisano 2 Styczeń Autor Udostępnij Napisano 2 Styczeń Próbowałem. W moim H (Alu) nie ma prowadnic, moze masz wersje M (karbon)? Odnośnik do komentarza
Piter- Napisano 2 Styczeń Udostępnij Napisano 2 Styczeń Widzę, że Orbea Oiz - a próbowałeś tam po prostu włożyć przewód? Właśnie serwisuję sztyce w mojej Oiz i po prostu wkładam przewód a ten wychodzi tam gdzie trzeba - w ramie są prowadnice.Gorzej jak prowadnica jest uszkodzona Odnośnik do komentarza
KrzysiekMTB Napisano 3 Styczeń Udostępnij Napisano 3 Styczeń 2 godziny temu, Gophfer napisał: W moim H (Alu) nie ma prowadnic, moze masz wersje M (karbon)? Tak, mam karbon. Słabo, że w alu nie ma. Jest opcja Jagwire, ale pewnie kosztuje więcej niż serwis - Pro Internal Routing Tool. W moim Reignie, też nie ma prowadnic i udało mi się poprowadzić kabel od droppera, bez wyjmowania supportu, chociaż zajęło mi to chwilę. Innych pomysłów nie mam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi