Skocz do zawartości

Przerzutka przednia jest za nisko, wózek ociera.

Solnik

Rekomendowane odpowiedzi

Wózek przerzutki przedniej jest za nisko i ociera o zębatki największego blatu. Wysokościowo nie da się już podnieść obręczy razem z przerzutką. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, bo jest on uciążliwy, cały czas słyszę jak zęby ocierają o wózek. Myślę o spiłowaniu 1mm.

Nic nie rób pewnie masz przerzutkę z dolnym prowadzeniem wózka czyli (down swing). Bez zdjęcia nic nie doradzimy lecz jeżeli nie da się wyżej zamontować przerzutki jedynie w grę wchodzi wymiana przerzutki z górnym prowadzeniem wózka. Ps przy wymianie na nową nie walnij się ze średnicą obejmy i ciągiem przewodu ;)

Edytowane przez LukasFR22
Nic nie rób pewnie masz przerzutkę z dolnym prowadzeniem wózka czyli (top swing). Bez zdjęcia nic nie doradzimy lecz jeżeli nie da się wyżej zamontować przerzutki jedynie w grę wchodzi wymiana przerzutki z górnym prowadzeniem wózka. Ps przy wymianie na nową nie walnij się ze średnicą obejmy i ciągiem przewodu
Dolne prowadzenie to Down Swing. Za to obejma jest na górze.
1 godzinę temu, Puncu napisał:
2 godziny temu, LukasFR22 napisał:
Nic nie rób pewnie masz przerzutkę z dolnym prowadzeniem wózka czyli (top swing). Bez zdjęcia nic nie doradzimy lecz jeżeli nie da się wyżej zamontować przerzutki jedynie w grę wchodzi wymiana przerzutki z górnym prowadzeniem wózka. Ps przy wymianie na nową nie walnij się ze średnicą obejmy i ciągiem przewodu emoji6.png

Pokaż więcej  

Dolne prowadzenie to Down Swing. Za to obejma jest na górze.

Tak dokładnie nie wiem jakim cudem napisałem tak. Lecz napisz nam Solnik co spiłowałeś dokładnie ?