Skocz do zawartości

Wymiana przerzutki i napędu

kapiszon007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam rower Kross level 4.0 2019 rocznik 

Link do roweru : https://pgbikes.pl/mtb-xc/1467-rower-gorski-kross-level-40-2019.html

W następnym sezonie chciałbym pojeździć po górach, bo sprawia mi to duża przyjemność niż jeżdżenie po płaskim terenie. Kupiłem ten rower bo mówili że deore bardziej pozwala na jazdę bo lasach i przyjemnych szlakach górskich. Tylko że teraz jest taki problem ze mam osłonę na ramę bo łańcuch jest strasznie nisko nad rama. I łańcuch strasznie też obija się o prowadnice przedniej przerzutki. I mi wstyd jest jeździć po górach zjeżdżając kiedy wszystko się trzaska. Winą jest zbyt luźny łańcuch. I myślę nad zmianą na deore shadow plus. Tylko nie wiem jaki konkretny model by pasował i czy kasetę też będzie trzeba zmieniać. I łańcuch też pewnie do wymiany i manetki oczywiście

W grę wchodzi też napęd 2x10. Albo 2x11. I czy to prawda że do zmiany napędu z 3x9 na 2x9 występy odkręcić jeden blat z przodu.  Ale nie znam się na kompatybilność tych wszystkich komponentów i nie więc co będzie pasowało ze sobą, więc prosiłbym o pomoc zorientowanego w temacie. Zależy mi na tym żeby łańcuch był bardzo stabilny i nie ruszał się

Wiem, że ktoś powie żebyś kupił se nowy rower, bo to taniocha ale rower mi się podoba i nie mam zamiaru nowego kupować 

received_1485493635123750.jpeg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

mam level B4 wersja produkowana dla  martesa - łańcuch nie obija ramy, w mojej specyfikacji jest tak : PRZERZUTKA TYŁ    Shimano Deore RD-M592 SGS Shadow, zmieniłem korbę na alivio i wyrzuciłem support- bo był na kwadrat

korba alivio i suport bb52.jpg Edytowane przez tom_1970
dodatek