Jufinte23 Opublikowano 2 Listopada 2021 Opublikowano 2 Listopada 2021 Cześć wszystkim, odrazu zaznaczę, że rower nie jest do mnie. Znajomy dysponuje budżetem do 70tyś, chce kupić rower elektryczny najlepiej scotta,ja o elektrykach nie mam zielonego pojęcia jeśli chodzi o silnik, osprzęt itp to mu śmiało doradze chociaż w tych kwotach wiadomo najwyższa półka. I tu zapytanie czy możecie polecić jakieś rowery typowo w góry zawieszenie tył przód amortyzacja i przede wszystkim jaki silnik najlepszy.( Wiem że jak ktoś kupuje za taką kwotę rower to musi mieć pojęcie ale on poprostu potrzebuje za 70k brutto,nie wnikam w szczegóły) 😆
liftlodz Opublikowano 3 Listopada 2021 Opublikowano 3 Listopada 2021 Polecam słownik poprawnej polszczyzny. Kupno roweru, a nie rowera. 1
Jufinte23 Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Opublikowano 3 Listopada 2021 33 minuty temu, liftlodz napisał: Polecam słownik poprawnej polszczyzny. Kupno roweru, a nie rowera. Dziękuję kupię napewno!
Mr.Tex Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Mogę z czystym sumieniem podpowiedzieć aby rozejrzał się za czymś u znanego niemieckiego producenta HAiBiKE. Ja co prawda za swojego e-bike zapłaciłem tylko 25k ale za tą stosunkowo niską kwotę (1/3 tego czym dysponuje Twój kolega), dostałem od nich bardzo solidny sprzęt/e-MTB tj. Haibike FullSeven 10 z silnikiem Bosch Performance CX GEN4 85NM i baterią 625 Wh. ...a mają sprzęt o krotności wydanej przeze mnie sumy. Więc... jest u nich w czym wybierać :). Edytowane 9 Grudnia 2021 przez Mr.Tex
rtb78 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Witam. W chwili obecnej jest dosyć duży problem z dostępnością elektrycznych rowerów marki Scott. Jeżeli wybranego modelu nie posiada nasz lokalny dystrybutor to możemy raczej zapomnieć o jego zakupie. Z własnego doświadczenia powiem że rowerów tej marki nie warto kupować u dealerów znajdujących się z dala od naszego miejsca zamieszkania gdyż ewentualna naprawa lub wymiana jakieś podzespołu (np. silnika zmusza nasz do podróży do miejsca zakupu-nie możemy go oddać do innego punktu autoryzowanego). Nawiązując to rowerów, to droższe modele Scotta w ciągu ostatniego miesiąca znacznie podrożały. Bardzo ciekawą propozycją dla kolegi jest wprowadzony od 2022 Scott Patron, full z amortyzatorem ukrytym w ramie i baterią o pojemności 750 (z tego co pamiętam) zresztą nie będę się rozpisywał podaję link z omawianym rowerem: https://www.scott.pl/produkt/1284/8954/Rower-Patron-eRide-900-Ultimate Generalnie ceny zaczynają się od 28 tys.
Rekomendowane odpowiedzi