Budzik1 Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 Cześć wszystkim. Mam pytanie odnośnie połączeń nierozłącznych, konkretnie chodzi o nitowanie. Czy jest jakieś techniczne rozwiązanie, aby usunąć nit zakuwany na zimno(przyrząd, urządzenie)? To, że można rozwiercić zakuwkę to wiem, ale szukam jakiegoś innego rozwiązania. Generalnie chodzi mi o to aby roznitować kasetę rowerową utwierdzoną na tzw. pająku. Z racji tego, że łeb nitu jest "schowany" i nie wystaje powyżej zębatki, ścięcie łba też raczej nie wchodzi w grę. Myślałem o urządzeniu podobnym do rozkuwania łańcuchów rowerowych (własna koncepcja i wykonanie) i próbie przepchania nitu, ale nie wiem czy zda to egzamin. Jakieś pomysły, koncepcje? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam
vdcmike Opublikowano 1 Listopada 2021 Opublikowano 1 Listopada 2021 I tak nit do wymiany więc wyjdzie na to samo co rozwiercanie a będzie dużo więcej kłopotu.
Budzik1 Opublikowano 2 Listopada 2021 Autor Opublikowano 2 Listopada 2021 Generalnie to muszę stworzyć koncepcję jakiegoś niskobudżetowego urządzenia do skuwania i rozkuwania kaset i nie wiem z której strony to ugryźć. Tak wiem, że najprościej jest rozwiercić albo zeszlifować łeb, ale szukam innego pomysłu.
Rekomendowane odpowiedzi