Skocz do zawartości

Sigma BC 16.16 STS CAD

vectoralfa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ustawić w liczniku żeby wybierało automatycznie drugi rower? Jak robię według instrukcji to wyskakuje napis "sync reset" zamiast wyboru roweru.

Opublikowano

W instrukcji do 23.16 (czujnik prędkości taki sam) jest napisane że trzeba przycisnąć i przytrzymać na nim (czujniku prędkości) przycisk przez 5s. Może działa tak samo a przynajmniej warto spróbować (sam nie mam drugiego zestawu - jest w drodze - więc rzucam tylko pomysł)

• Pomógł 1
  • 2 lata później...
agusia2721@gmail.com
Opublikowano

Czy licznik Sigma BC 16.16 STS CAD jest kompatybilny ze sprzętem Apple? Na stronie znalazłam informację, że tylko z Android.

Opublikowano
14 godzin temu, agusia2721@gmail.com napisał:

Czy licznik Sigma BC 16.16 STS CAD jest kompatybilny ze sprzętem Apple? Na stronie znalazłam informację, że tylko z Android.

Jest aplikacja Sigma Link: https://apps.apple.com/us/app/sigma-link/id1147984544

Sprzęt Apple nie wspiera NFC, w taki sposób jak Android więc żadnej synchronizacji nie zrobisz. Na Androidzie używanie tej aplikacji do innej czynności niż zmiana ekranu uśpienia (można zmieniać grafiki) i tak mija się z celem :) czyt. nic nie tracisz.

agusia2721@gmail.com
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Czy w takim razie mam rozumieć, że wszystkich danych z sigmy nie będę w stanie przenieść na telefon? Zostanie mi tylko możliwość przeglądania danych na liczniku?

Opublikowano (edytowane)

@agusia2721@gmail.com dokładnie. Jeżeli dobrze pamiętam to na Androidzie jedynie dało się przenosić pojedyncze kilometry z jazd. Osobiście przestałem po dwóch razach, bo było to dla mnie bez sensu.

Edytowane przez M.C
agusia2721@gmail.com
Opublikowano

A masz w takim razie do polecenia jakiś inny licznik? Kompatybilny z Apple?

Opublikowano (edytowane)

@agusia2721@gmail.com to już raczej musisz napisać w innym temacie, ten jest od Sigmy.

Niestety, ale nie masz sprecyzowanych wymagań i ceny żebym mógł coś polecić. Wydaje mi się, że szukasz coś opartego na GPS (dużo większa cena), co by Ci samo zgrywało na platformę typu Strava. Jeżeli chcesz tylko widzieć prędkość i przejechany dystans podczas jazdy to ten licznik wystarczy, a jeżeli chcesz więcej danych i pokazany przejazd na mapce to możesz dodatkowo używać aplikacji Strava - bezpośrednio na telefonie.

Nie rozumiem w jakim znaczeniu licznik miałby być kompatybilny z Apple czy Androidem.

Edytowane przez M.C