tatutatu Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 Witam, proszę o pomoc a jednocześnie o informację gdzie mogę kupić ramę crossową damską. Tu przykład jakiej poszukuje https://www.imp-rowery.pl/rama-17-kellys-clea-10-violet-152. Interesuje mnie lekka rama aluminiowa 17" czyli 43 cm powinna być przystosowana do montażu hamulców tarczowych i najlepiej z mocowaniem widelca tapered. Przeszukałem troszkę portale ogłoszeniowe ale nic mi nie wpadło w oko. Więc proszę o pomoc na forum. Nie ma znaczenia czy można ją kupić w Polsce czy poza granicami naszego kraju. Jeśli komuś uda się znaleźć lub wie gdzie w sklepie można kupić proszę o info.
Danuel Opublikowano 19 Października 2021 Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) A tak na marginesie to po co ci tapered do crossa? ( żeby było na temat: czekaj do grudnia/stycznia) Edytowane 19 Października 2021 przez Danuel
tatutatu Opublikowano 19 Października 2021 Autor Opublikowano 19 Października 2021 Napisałem że najlepiej z mocowaniem widelca tapered, więc nie musi być koniecznie. Najważniejsza jest geometria ramy. Chcę samemu złożyć lekki rower i wydaje mi się że jest dużo większy wybór dobrych amortyzatorów z mocowaniem tapered. Mam na myśli amortyzator a nie widelec wyglądający jak amortyzator. Możesz napisać czemu poczekać do grudnia, stycznia. Czy wówczas zaczyna się gdzieś sprzedaż ram?
vdcmike Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 Tapered ma sens właśnie ze względu na dostępność lepszych widłów w tym standardzie i w lepszej cenie.
Rekomendowane odpowiedzi