ezvvi Opublikowano 15 Października 2021 Opublikowano 15 Października 2021 Dziędobry, wygieła mi się tarcza w Roweże i ociera o okładziny dźwięk jest bardzo głośny i nie da sie go znieśc. Serwis mam dość daleko a nie mam czasu i zaplanowałem se 3 wycieczki w las na wekend i chciał bym się dowiedzieć czy to mozna jakoś ściszyć z naprostowaniem raczej nie ma szans i czy gdybym ja to naprawił samemu to czy gwarancja nie zpstała by podwazona. A jeżeli da się to ściszyć to czy ocierające się okładziny z tarczą mogą coś uszkodzic, jqk by bylo to potrzebne to posiadam talona 2 29 2021. Jest to jego pierwasza większa awaria i czy może to wpłynąć na jego dalsze działanie, tarcza nie wygląda na uszkodzoną ale jest,
Rozwiązanie leejoonidas Opublikowano 15 Października 2021 Rozwiązanie Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) Bierzesz klucz nastawny, ustawiasz go na grubość tarczy, chwytasz kluczem tarczę w miejscu gdzie jest największe bicie, skrzywienie i ciągniesz kluczem w przeciwną stronę do bicia tarczy. Obracasz kołem i sprawdzasz gdzie występuje krzywizna tarczy i w tym miejscu ponownie próbujesz wyprostować tarczę kluczem nastawnym. Czynność tę powtarzasz aż do uzyskania prostej tarczy. Edytowane 15 Października 2021 przez leejoonidas
Rekomendowane odpowiedzi