bbc Opublikowano 11 Października 2021 Opublikowano 11 Października 2021 Mam problem ponieważ zdaje się, że bębenek w piaście mojego koła Pasak P19 zakończył żywot. Posypał się dość szybko, w drodze do pracy przepuszczał a w drodze powrotnej połowę trasy (kilka km) pokonałem już z buta bo nie dało się jechać. W środku wygląda to słabo. Miejsca gdzie chowają się zapadki są pouszkadzane a drucik trzymający zapadki lekko pokrzywiony. Próbowałem to reanimować, wyczyścić, naprostować i poskładać ale nic to nie daje. Koło nie jest szczególnie wysokich lotów, więc wymiana całej piasty z przeplataniem koła chyba mija się z celem. Chciałem to jakoś ratować i wymienić sam bębenek ale nie bardzo mogę znaleźć dedykowany do tego koła (co akurat nie dziwi). Dość podobnie wyglądają za to bębenki Novatec'a. Ma ktoś może doświadczenie i podpowie czy to może ze sobą pasować? Albo na co zwrócić uwagę przy próbie dopasowania? A może ktoś wymieniał już bębenek w tych kołach i potrafi powiedzieć który konkretnie będzie pasował? Za wszystkie sugestie będę ogromnie wdzięczny.
Rekomendowane odpowiedzi