Puncu Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Cześć.Myślałem, że w rowerze nic mnie nie zaskoczy. A jednak Przerabiam napęd z 3x10 na 2x10. Sprawa miała być prosta - zmiana korby, przełączenie manetki i regulacja. Tak się jednak nie stało. Korbe mam Shimano Deore M615 z tarczami 22/36 a przerzutkę pod 3 rzędy gdzie były blaty 26/36/48. Problem pojawił się w momencie obniżania przerzutki, na drodze stanęła dolna rurka tylnego trójkąta. Myśle sobie - a kij, będzie wyżej. Niestety nie da się tego wyregulować. Jaką nie wysoką przerzutkę na dwa rzędy możecie polecić? Obecnie mam:Shimano T661Górny ciąg linkiDown Swing Edit:Chyba znalazłem rozwiązanie. Moja przerzutka ma pojemność 22T a potrzebuje zmienić na taką o pojemności 14T
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 7 godzin temu, Puncu napisał: Korbe mam Shimano Deore M615 z tarczami 22/36 też mam taką korbę, tylko z blatem 38 i przerzutką fd m615 , w opisie przerzutki była wlasnie pojemność 14T
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 (edytowane) Najtańsza jest Deore... FD-M616. Ja się na nią będę pewnie przesiadać. Póki co moja działa... ale straszy klatką Edytowane 9 Sierpnia 2017 przez Gość
Puncu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Kupiłem Deore XT M780A.Polecam sklep TWR na ul. Dlugiej
Rekomendowane odpowiedzi