Przemek Woj Opublikowano 28 Września 2021 Opublikowano 28 Września 2021 Witam serdecznie , mam problem ze spadającym łańcuchem w praktycznie nowym rowerze 4m-c , przejechane 600-700 km Giant Fathom 1x12 deore rocznik 2021 . Łańcuch spada przy schodzeniu z 1 na 2 do ramy . Pomimo wymiany łańcucha na nowy problem wrócił po 60 km . Wszystko wyregulowane książkowe przez serwis ( przerzutka , sprzęgło i długość nowego łańcucha - na starym który miał 500 km przejechane tez wszystko było ok poza spadającym łańcuchem z 1na 2 ) czy to już sprawa zużytej przedniej zębatki ? Trochę dziwne , bo rower używany delikatnie bez jakichkolwiek zawodów , lato itd … może ktoś ma ten sam problem i może poradzić ? Czy wchodzimy w gwarancję i wymieniamy czy gwarancja będzie niekończąca się sprawą i mam szukać dobrej zębatki z innego sortu ? Jakie są zamienniki ? Doczytałem , że to patent Sram ? Co polecacie żeby nie stać w gnojowicy i płakać . Pozdrawiam jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość w długości informacji
Rekomendowane odpowiedzi