Pjoter101 Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Drodzy posiadacze e-bike z silnikiem yamaha PW-SE (ewentualnie ST lub X), czy możecie potwierdzić, ze podczas wyłączonego silnika bardzo ciężko się pedałuje? Tak jakbyście wjeżdżali pod niewielkim nachyleniem. Na zagranicznym forum znalazłem temat gdzie sugerują, ze silnik nie powinien stawiać oporu i powinien być reklamowany. Ale może w tym modelu to norma. Gdy silnik jest włączony wszystko działa bez zarzutu.
akir19 Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Drodzy posiadacze e-bike z silnikiem yamaha PW-SE (ewentualnie ST lub X), czy możecie potwierdzić, ze podczas wyłączonego silnika bardzo ciężko się pedałuje? Tak jakbyście wjeżdżali pod niewielkim nachyleniem. Na zagranicznym forum znalazłem temat gdzie sugerują, ze silnik nie powinien stawiać oporu i powinien być reklamowany. Ale może w tym modelu to norma. Gdy silnik jest włączony wszystko działa bez zarzutu. Mam dwie yamahy, lekki opór zawsze będą stawiać. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Yossarian Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Yamaha nie stawia żadnego wyczuwalnego oporu. Pojawiający się w Yamasze opór świadczy najczęściej o złym stanie łożysk spowodowanym myciem myjką ciśnieniową. Jeśli rower na gwarancji, to "zaprzyjaźniony" autoryzowany sklep może to zareklamować i dostaniesz nowy silnik.
akir19 Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Jak zakręcę do tyłu to kręci się jak głupie, do przodu jest inaczej niż w rowerach zwykłych Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi