Skocz do zawartości

Nowy widelec. Do wymiany czy OK?

Rafa18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, własnie otrzymałem widelec do mojego przyszłego roweru którego budowę planuje na kolejne miesiące.

Niestety po obejrzeniu widelca zobaczyłem niewielki otwór i teraz nie wiem czy widelec jest do wymiany.

Otwór ma 1mm średnicy i około 3mm głębokości. Poradźcie, co z tym robić?

B3875F14-AB23-4A53-958D-5658B56CD901.jpeg ADE993F0-0686-4ADD-B636-F9A3524DE112.jpeg DE961373-C8F8-4167-A5DF-2B89E12CD034.jpeg 52E9516C-CA0B-4640-8D7B-0C2A023EFF7C.jpeg
Opublikowano

Wszystko ok. Niewielki otworek poprodukcyjny. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Podesłałem fotki do producenta (flyxii) i powiedzieli ze jest wysztko OK.

Sami zaproponowali rabat (10usd) albo wymianę na nowy.

Zdecydowałem się na wymianę bo w sumie będzie mi dopiero potrzebny za 3-4 miesiące jak otrzymam ramę.

Opublikowano

Siema. Co to za projekt roweru, napiszesz coś więcej? Sam jestem w fazie składania własnego i chętnie zapoznam się z spostrzeżeniami innych osób. Ja składam MTB xc ale taki trochę bardziej ucywilizowany.

Opublikowano

Witam, ja się zabrałem za budowę roweru od zera, łącznie z projektowaniem ramy.

Na nowy sezon postanowiłem zbudować rower All-round (endurance/gravel), jednak nadal z nastawieniem głównie na szosę. A wiec jest nacisk na komfort, oraz możliwość montażu szerszych opon.

Rama będzie wykonana z tytanu przez chińskiego producenta Waltly. Część komponentów jak koła, korba i hamulce Juin Tech GT będzie przeniesiona z mojej karbonowej szosy która w sumie wróci do prawie stockowej konfiguracji.

Planuje 2 komplety kół:

Szosowe: GP5000TL 28 albo 32mm

Allround/Gravel: Terreno Zero 40mm