Oguras223 Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) Siema przymirzam się do zakupu sztycy opuszczanej, co możecie polecić w cenie do 800zł i żeby była manetka 2x 3x. I z wewnetrznym prowadzenjem linki Słyszałem o giant contact switch ale ludzie piszą że jest awaryjna I wie ktoś gdzie można kupić przepust do pancerza ramy merida Edytowane 7 Września 2021 przez Oguras223 Błąd
Piter- Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 Takie przepusty robię na drukarce 3DCo do sztycyRockshox ReverbSpecialized Post command
Oguras223 Opublikowano 7 Września 2021 Autor Opublikowano 7 Września 2021 Bo słyszałem że taki przepust na 2 pancerze można gdzieś kupić ale nie wiem gdzie Co do rs rever to jedni lubią drudzy nie nawidzą i nie wiem co o tym sądzić
Maksiu79 Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 3 godziny temu, Oguras223 napisał: Słyszałem o giant contact switch ale ludzie piszą że jest awaryjna Ja od roku używam wersji "switch sl" i jak dotąd nie ma żadnych problemów.
vdcmike Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 Reverby są przereklamowane. Psuje się to na potęgę. W dodatku w domowym zaciszu raczej trudno przy tym grzebać. W pro, brand-x/tranz-x wymieniasz wkład, inserty, ślizgi czy uszczelki w 10 min.
Piter- Opublikowano 7 Września 2021 Opublikowano 7 Września 2021 Ile ludzi tyle opiniiJa jeżdżę z reguły na Reverb i powiem ze mam spokójRaz w roku zrobię pełny serwis to jakieś 1h pracy.Sztyca nie jest skomplikowana czy przereklamowana tego noe wiem ale jest ich dość sporo, może to świadczyć dwojako bo albo się psują i ludzie je gonią albo jest ich tyle na rynku i ludzie nimi handlują
cepelia Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 Mam Reverb'a i moim zdaniem hydrauliczne sterowanie to jakiś dramat. W zimie nie działa, łato uszkodzić przy wywrotce, łapie saga bez powodów... ogólnie musiałem ją wyrwać pewnego dnia z roweru bo odmówiła posłuszeństwa. Jak będę miał chwilę, to dam jej drugą szansę, ale wymienię sterowanie na linkę. Co do sztyc które są zbudowane na kartridżu, wszystkie są podobnej jakości, wszystkie tak samo się psują, trzeba zwracać uwagę na cenę i dostępność części.
Oguras223 Opublikowano 8 Września 2021 Autor Opublikowano 8 Września 2021 A co sądzicie o giant contact switch sl
Piter- Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 9 godzin temu, cepelia napisał: Mam Reverb'a i moim zdaniem hydrauliczne sterowanie to jakiś dramat Tutaj się zgodzę ale np nowsze modele mają większe otwory na przelew oleju w środku co powoduje dobre działanie , druga sprawa że jest różnica w manetce na przycisk a tej 1X ta jest dużo lepsza Co do mechanicznego adaptera miałem go i powiem że latałem na nim całą zimę sztyca działała normalnie , jedyny minus to taki że manetka chodziła bardzo ciężko
Rekomendowane odpowiedzi