Skocz do zawartości

gravel od Marka Konwy

schapiro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie moi drodzy, czy ktoś zaposiadł taką piękność? Jak wrażenia po dłuższym użytkowaniu?

Opublikowano (edytowane)

Nie miałęm osobiście styczności z jego rowerami, produkcja ram idzie na Taiwanie, w teorii skoro już markuje swoim nazwiskiem to pewnie sprawuje kontrolę jakości nad nimi. Nie mniej nie kupił bym od niego roweru z innego powodu - bardziej ludzkiego. Jeśli nie wiesz o czym piszę to poszukaj w necie, na pewno znajdziesz. 

Edytowane przez Rebeliant86
Opublikowano

Hmm , a jesteś pewny że to wszystko co powiedziała rozgoryczona żona po rozwodzie i z tego co pamiętam odebraniu dzieci jest prawdą?
Ja osobiście bałbym się ferować wyroki na podstawie tylko i wyłącznie wiadomości medialnych

Opublikowano

Nie feruję wyroku za to co stało się z pieniędzmi z pomagam.pl (do których z resztą też się dołożyłem jak pewnie spora większość świata kolarskiego), ale już samo zostawienie żony po takim wypadku w środku rehabilitacji... o tym mogę mieć swoje zdanie, i to właśnie ono sprawia, że nigdy nie kupiłbym od tego Pana roweru! 

@schapiro - sorry za offtop ale ta cała sytuacja siedzi wielu ludziom w głowach i jak tylko słyszę Konwa Bike to mam awersję. 

Opublikowano

Nie no to nie jest w sumie offtop, bo to czy chce z kimś robić interesy zależy też od tego kim jest. Jak ktoś jest w życiu ku...em to w interesach też ma szanse większe być ku...es. Co do sytuacji jednak, ja nie wiem co się stało, kto kogo zostawił, czy się wszystko nie sypało wcześniej. Ile zrobił dla dzieci itd itp. To jest na tyle skomplikowane, że chyba po prostu lepiej przyjąć, że nie jestem w stanie nic ustalić. W życiu jest tyle trudnych sytuacji, a nawet w tych prostych dwie osoby potrafią to samo opisać tak jak by to były dwie różne sprawy. 

Opublikowano (edytowane)

Wracając do sedna sprawy, ramy Konwa Bike to w zasadzie brandowane produkty zewnętrznych fabryk. Co do jakości to pewnie spełniają wszystkie wymogi, ale ja tam wolę inwestować w rowery które produkowane są w fabrykach postawionych przez producentów.  Weźmy tutaj na przykład jakość spasowania klapki od wewnętrznego prowadzenia linek która jest na zdjęciu pokazana na stronie Konwa Bike: 

Konwa bike.JPG

To samo jest z innymi oferowanymi produktami. Przy czym np. "siodełko carbonowe Konwa Bike" to już naprawdę chamska podróbka Specialized Power...

247505446_konwasiodelko.thumb.JPG.94c4591ca34ba5af8a25e166251ecdaf.JPG  specpower.thumb.jpg.d2355ba236b3710d626989fe7447f44e.jpg

Edytowane przez Rebeliant86