kAs-09 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zastanawiam się, gdzie ja popełniam błąd. Jest to kolejny raz kiedy tak się dzieje. Łańcuch wyczyściłem dokładnie maszynką do czyszczenia łańcuchów Park Toola. Później wodą z mydłem a na końcu po wysuszeniu do każdego pojedynczego ogniwa wlalem kropelkę smaru Muc-Off. Po odczekaniu dłuższej chwili wytarłem łańcuch dokładnie szmatką. Po takim zabiegu podczas pedałowania słyszę jak łańcuch chodzi jakby smaru brakowało.... Pamiętam jak oddawałem na serwis roweriu i darmową podstawową konserwację to napęd zawsze chodził cichutko po nasmarowaniu... Może ja za mocno ściskam łańcuch suchą szmatką przy wycieraniu łańcucha ze smaru? A może powinienem trzymać suchą szmatkę boki łańcucha a nie zarówno boki jak i górę? Wariuję... o_O
KonradTrek800 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 A po smarowaniu przed wytarciem przekręciłeś korbą 1000 razy? Piszesz smar a nie oliwka. To chyba nie jest gęsty środek? 1
kAs-09 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 A po smarowaniu przed wytarciem przekręciłeś korbą 1000 razy? Piszesz smar a nie oliwka. To chyba nie jest gęsty środek?Oliwka No właśnie nie kręciłem dookoła po nasmarowaniu!!!
revolta1 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Przejedziesz z 5 km będzie dobrze. Zawsze po dokładnym czyszczeniu łańcucha zanim olej wszędzie dojdzie pomiędzy rolki trochę czasu minie i wtedy jest uczucie suchego łańcucha drgania w pedałach itd. 1
kAs-09 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Przejedziesz z 5 km będzie dobrze. Zawsze po dokładnym czyszczeniu łańcucha zanim olej wszędzie dojdzie pomiędzy rolki trochę czasu minie i wtedy jest uczucie suchego łańcucha drgania w pedałach itd. Hmm ... trochę nim już przejechałem ;p na pewno ponad 5 km.
KonradTrek800 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Skoro większość wytarłeś to co niby ma się rozprowadzić? 1
kAs-09 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Skoro większość wytarłeś to co niby ma się rozprowadzić?No tak. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi