Hęcior Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Hej Zawsze mierze przykrok na boso i ustawiam siodło w rowerach od środka korby do siodła na -10cm od tego wymiaru. Pytanie jak to się ma jak jeżdżę na szosie w SPD i butach MTB gdzie wiadomo ze jest wysoki bieznik i pewnie dochodzi około 2cm.Dajcie znać czy tak jest ok. Pytanie drugie odkąd jeżdżę na szosie narzekam na lewe biodro a właściwie raczej mięśnie okalające te okolice.Siodło jest wygodnę ale mam wrażenie że własnie lewa część tyłka bardziej naciska i może przez to te dolegliwości. Czy ktoś miał podobnie może jakieś podpowiedzi? Coraz bardziej myślę nad bikefittem tylko czy jak się okaże że dolegliwości nie są związane z rowerem to nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto? Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Hęcior
mataman Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zrobienie bikefitting to nigdy nie są pieniądze wyrzucone w błoto.
Hęcior Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Hej chodzi mi o to że odkąd jeżdżę na szosie mam dolegliwości wspomnianych okolic biodra jak i odcinka lędzwiowego. Dlatego też ostatnio chodzę po ortopedach bo na zdjęciach rtg są jakieś nieprawidłowości i pytanie czy bikefitt pomoże?
Rekomendowane odpowiedzi