Pietras Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam wszystkich, Chciałem rozkręcić amortyzator i go nasmarować ale okazało się ze w Rock Shox Jett nie ma sprężyn tylko coś podobnego do silikonowych tulejek (coś jak wkład do pistoletu na klej). Nie wiem jak to konserwować i czym smarować. Wujek google podrzucił mi tylko specjalne smarowidła Rock Shox -a, czy można je zamienić na jakieś zwykłe? Odnośnik do komentarza
nonz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Masz amortyzator elastomerowy. Serwis polega na oczyszczeniu wnętrza widełek i nasmarowaniu np wazeliną techniczną lub smarem maszynowym. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wazelina lepsza zdecydowanie, smar może mieć kiepski wpływ na elastomer. Ładny stan tego zabytku. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 ewentualnie mozesz użyć smaru silikonowo-teflonowego jak masz , ja taki stosuje do części gumowych Odnośnik do komentarza
Pietras Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
koriolan1 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 10.04.2017 o 20:02, Pietras napisał: Wielkie dzięki za pomoc Jak Ci to wyszło? Mam taki sam amortyzator i chciałbym niedługo mu zrobić serwis. Widziałem na youtube jak gość poza smarowaniem części, wlewa jeszcze trochę jakiegoś oleju. Coś dolewałeś? Jak udało Ci się to rozkręcić? Na filmie gość używał zrobionego przez siebie specialnego imbusa (takiego bardzo długiego? Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez koriolan1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Możesz użyć imbusa z zestawu na przedłużce Odnośnik do komentarza
Pietras Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 6 godzin temu, koriolan1 napisał: Jak Ci to wyszło? Mam taki sam amortyzator i chciałbym niedługo mu zrobić serwis. Widziałem na youtube jak gość poza smarowaniem części, wlewa jeszcze trochę jakiegoś oleju. Coś dolewałeś? Jak udało Ci się to rozkręcić? Na filmie gość używał zrobionego przez siebie specialnego imbusa (takiego bardzo długiego? Widziałem też ten film na YT nie mogłem znaleźć takiej długiej przedłużyli i sobie pospawalwm ale chyba zły rozmiar imbusa bo nie udało mi się odkręcić. Nasmarowałem zwykłą wazeliną i jeździ do tej pory Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 8 godzin temu, koriolan1 napisał: Na filmie gość używał zrobionego przez siebie specialnego imbusa (takiego bardzo długiego? Nie wiem co Ty tam widziałeś na filmie ale takie rzeczy można kupić. https://www.leroymerlin.pl/narzedzia-reczne/klucze-reczne/grzechotki-pokretki-i-akcesoria/przedluzka-klucza-nasadowego-crv-1-4-150-mm-10616816-dexter,p159953,l2627.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi