piotrekek Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Siemano. Od prawie 3 miesięcy ujeżdżam vento 4.0. Rower kupiłem roczny i sprzedający zostawił mi swoje pedały mtb. Kupiłem chyba najtańsze buty w deca+bloki mtb i tak jeżdżę, tragedii nie ma ale szału też nie. Stwierdziłem, że spróbuję spd-sl i kupiłem pedały, żółte bloki i buty giro savix. Odpaliłem yt, a dokładnie ten film ( nie wiem czy można dawać linki ale wstawiam) Zaznaczyłem sobie ten punkt na stopie, później na bucie, przykręciłem blok i tutaj mam problem.. od środka bloku do mojej kreski jest z 2/3 cm, a ma być z 8 mm.. Coś jest ze mną nie tak czy czegoś nie ogarniam.... ? Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez piotrekek
Konstrz Opublikowano 6 Stycznia 2022 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Cześć, szczerze tez trochę tego nie ogarniam, a bawię się tym już x czasu… brzmi to banalnie wyszukuje łączenie na stopie zaznaczam na bucie i cool, tylko! Jak zestawić ten punkt na bucie ze środkiem bloku, tzn. Jak położę but na płasko (czubek będzie miał zadarty) na stole to wtedy but jest pod katem i zrównanie bloku z bokiem wymaga przesunięcia mocno do tylu, z drugiej strony jak ustawie poziomo przód buta czyli tak jak wpięty jesteś to wychodzi, ze blok trzeba przesuwać do przodu… może mi ktoś wytłumaczyć jak przenieść ta baczna kreskę, kropkę na podeszwę w poprawny sposób?
raven Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 qurde wielkie mecyje ustawcie "neutralnie", przejedźcie się, jak coś nie pasi wpowadźcie poprawki
Rekomendowane odpowiedzi