marcin2m Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Cześć, mam w planach wymianę amortyzatora. Mam oś 9mm i zastanawiam się czy zostać przy niej czy już kupić amor pod 15mm i zmienić oś. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
vdcmike Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Jeśli ma to być jakiś przyzwoity amortyzator to dostępność znacznie większa z osią 15mm (i sterówką rozszerzaną).
marcin2m Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Jeśli ma to być jakiś przyzwoity amortyzator to dostępność znacznie większa z osią 15mm (i sterówką rozszerzaną).Taki do 1000zl. W tej cenie znajdę amortyzator na 9mm inic nie będę musiał więcej robić. Zastanawiam się czy jest znaczna różnica w użytkowaniu, która by usprawiedliwiała dodatkowe koszty przejścia na 15mm.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
vdcmike Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Do 1000zł nie znajdziesz przyzwoitego amortyzatora. Różnica w osiach ujawnia się podczas szybkiej jazdy w ciasnych singlach gdzie na koło działają znaczne siły boczne. Amortyzator z osią TA jest po prostu dużo sztywniejszy i wtedy mniej się taka konstrukcja wykręca co zapobiega dzownieniu tarcz. Na codzień jedynym plusem jest łatwość montażu koła bez konieczności poprawiania koła i/lub zacisku hamulcowego.
marcin2m Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Do 1000zł nie znajdziesz przyzwoitego amortyzatora. Różnica w osiach ujawnia się podczas szybkiej jazdy w ciasnych singlach gdzie na koło działają znaczne siły boczne. Amortyzator z osią TA jest po prostu dużo sztywniejszy i wtedy mniej się taka konstrukcja wykręca co zapobiega dzownieniu tarcz. Na codzień jedynym plusem jest łatwość montażu koła bez konieczności poprawiania koła i/lub zacisku hamulcowego.Dzięki, o taką opinie mi chodziło. Nie chce wydawać więcej, na moje potrzeby wydaje mi się, że podstawowe modele powietrzne i tak będą niebo lepsze od tego co mam teraz (Santour xcr sprężyna).Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
marcin2m Opublikowano 2 Października 2021 Autor Opublikowano 2 Października 2021 Poszedłem jednak w sztywną oś 15x100 bo trafiłem na amora w niezłej cenie, a na oś 9mm trudno było coś znaleźć w tych pieniądzach. Koniec końców jestem zadowolony.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi