Piter7707 Napisano 19 Sierpień 2021 Udostępnij Napisano 19 Sierpień 2021 (edytowane) Proszę o pomoc w doborze dźwigni blokady amortyzatora rockshox reba rl 100 mm, rower to rockrider XC 500.Orginalna dźwignia blokady combolock to jakaś porażka. Zastanawiam się czym ją zastąpić dźwignia orginalna w opisie ma ciąg 18 mm,Orginalne dźwignie rockshox poplock i onelock niewiem czy będą pasować w opisie gdzieś tam widziałem że mają chyba ciąg 10 mm no i nie mało kosztują, Ktoś może pomoże mi w doborze czegoś dobrego w rozsądnej cenie Edytowane 19 Sierpień 2021 przez Piter7707 Odnośnik do komentarza
vdcmike Napisano 19 Sierpień 2021 Udostępnij Napisano 19 Sierpień 2021 Stosując manetkę o mniejszym ciągu bedziesz musiał zdecydować czy w pozycji otwartej ma być pełen przepływ (minimalne tłumienie kompeesji) ale brak pełnej blokady w pozycji zamkniętej czy pełna blokada i niepełne przpływ. Można to też dowolnie przesuwać. Zrób sobie test na sztywno na jakimś starym ścinku linki blokując pokrętas w rożnycb pozycjach pamiętając, że będziesz miał tylko 10mm między nimi. 1 Odnośnik do komentarza
Piter7707 Napisano 20 Sierpień 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpień 2021 Szukam manetki która działa w pełnym zakresie Odnośnik do komentarza
Piter7707 Napisano 20 Sierpień 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpień 2021 (edytowane) Dzwoniłem do serwisu rockshox dedykowana dźwignia po podaniu numeru amortyzatora to dźwignie one,twist,pop lock .Pop lock odradzają,Wychodzi (serwisant potwierdził)na to że ciąg 10 mm, Zmierzę jeszcze ciąg linki Kupować te w/w czy macie sprawdzone jakieś zamienniki? Edytowane 20 Sierpień 2021 przez Piter7707 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi