Malibu71 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam . Może ktoś z Was pomoże mi rozwiązać zagadkę . Otóż zmieniłem korby z NX na X01 i przeszedłem z systemu GXP na DUB . Wkład suportu pasuje , korby również . Problem pojawił się gdy sie okazało że do prawidłowej linii łańcucha brakuje ok 5mm . Zębatka ma offset 3mm . 6mm offset też będzie za mało . Ale znalazłem tabelę w której są dwa rodzaje zębatek z offsetem 6mm - jedna dla DUB 6mm/49mm i 6mm/53,5mm dla DUB Super Boost plus . Przypomnę że brakuje mi ok 5mm od środka zębatki z offsetem 3mm do linii łańcucha . Która z tych zębatek będzie miała większe przesunięcie ? Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez Malibu71 Błąd w tytule
leejoonidas Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zębatka z offset-em 6mm będzie miała większe przesunięcie w kierunku ramy czyli do środka roweru. Sprawdź jeszcze czy prawidłowo zamontowałeś suport według zaleceń firmy Sram, tabela poniżej.
Malibu71 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Niestety zrobiłem błąd przy zamówieniu korby . U mnie tylna piasta ma rozstaw 148mm co daje linie łańcucha 49mm względem osi suportu . Korby zamówione to Super Boost Plus który jest przeznaczony pod tylną piastę 157mm i linię łańcucha 53.5mm .
Rekomendowane odpowiedzi