Skocz do zawartości

Podróbki z Chin Pafaro Baltic 3.0

kamils182

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeglądając rowerki na znanym wszystkim serwisie Alledrogo natknąłem się na tanie rowery np. Pafaro Baltic 3.0 Cameron na Shimano 105 kosztuje 1500zl! 😮 a za chwilę patrzę identyczny pewnie oryginalny ponad 6 tysięcy ... I sprawa się ma z innymi rowerami MTB szosowymi są za 1/3 ceny i pytanie czy ktoś miał z takim rowerem do czynienia... Widziałem kilka tematów ale ludzie pisali o rowerach za 50$ z Aliexpress... Ciekawe czy do jazdy raz dwa na tydzień taki rower by się nadawał...

https://allegro.pl/oferta/rrower-szosowy-baltic-3-0-cameleon-green-105-11009627897

Tak samo ten szmelc widziałem ostatnio jak to ludzie kupują i opinie jedni chwalą drudzy pisza że to nie powinno być wgl sprzedawane hehe

https://allegro.pl/oferta/rower-szosowy-eurobike-czarno-czerwony-10895413532

Edytowane przez kamils182
Opublikowano

W przypadku pierwszego linka - to jest wredne oszustwo. Cena jest nierealna. Same koła w tym rowerze w detalu chodzą po 1500 zł. 

Drugi rower, to przykład wyrobu roweropodobnego. Ale przynajmniej cena jest powiedzmy realna i wszystko się zgadza z opisem (nie licząc hurraoptymistycznych przymiotników).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam. Pisze w imieniu Pafaro. Jestesmy Polskim producentem rowerow i nikt poza nami nie może sprzedawać rowerow. Niestety pojawił się problem podszywania się pod producentów rowerow przez chinczykow. O sprawie wie już allegro i sprawa została pozytywnie załatwiona przez nich wynikiem czego zablokowali oszusta.

Edytowane przez Pafaro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Rowery sprzedajemy tylko w sprzedaży bezpośredniej przez stronę Pafaro.pl lub jako użytkownik allegro PAFARO-POLSKA.

Edytowane przez Pafaro