Skocz do zawartości

Licznik / Komputerek do 250/300 zł

Szajba99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zaczyna irytować mnie licznik z magnesem - przy niskim prześwicie widelca, kiedy koło pracuje zdarza się że magnes jest na kolizji z czujnikiem i magnes się obraca.
Dlatego też chciałbym zmienić śmieszny licznik za 50 zł (polecam serdecznie, dzielnie mi służył) na coś bardziej "poważnego" o ile można licznik za taką kupę kasy (jak pomyślałem o "Wazie" za licznik to się za głowę złapałem) nazwać poważnym.
Zainteresowałem się Roxem 2.0 i Brytonem 15, jednak to jest wybór między nawigacją, a czujnikiem nachylenia podjazdu. Jest model, który ma to i to, Rox 4.0 aczkolwiek jest on poza moim zasięgiem finansowym (przy założonym budżecie) czy warto porzucić którąś z funkcji, dorzucić żeby mieć obie? Może znajdzie się coś w założonym budżecie z:
- GPS, ANT+, czujnikiem nachylenia, nawigacją, najlepiej z końcówką USB-C i możliwością synchronizacji danych ze Stravą i przez aplikację na telefon.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za szybką odpowiedź.

Opublikowano

Bryton Rider 15 Neo lub IGPSPORT IGS50E

Funkcje "nawigacji" daruj sobie w jakichkolwiek urządzeniach poniżej 1000zł - nawet Garmin Edge 130 plus ma swoją "nawigację" tragiczną :)

Opublikowano

W brytonie nawigacja zaczyna się od modelu 750. Wcześniej ciężko to nazwać nawigacją. 750 to koszt ok. 1100zł. W garminie to 530 ma navi, a to koszt 1300zł około. Wahoo pierwszy Bolt ma nieco upośledzone navi, takie pełnoprawne jest w Bolt V2 i w Roam, a to koszt 1300 i 1600zł. Więc nie ma na co liczyć na navi poniżej 1100zł. Już lepszym wtedy rozwiązaniem jest Komoot na słuchawkach, chociaż mnie osobiście tak wkurzał po czasie, że zainwestowałem właśnie w Wahoo Roam.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hmm, w sumie większość czasu jeżdżę na czuja. Więc ta nawigacja miałaby być tylko gadżetem. W takim razie chciałbym najbardziej "kompletny" licznik do 200 - 300 zł. Im mniej tym lepiej, koniecznie GPS, ANT+ i wskaźnik nachylenia.Im więcej bajerów tym lepiej, ale nie chciałbym kupować noname'a w zamian za funkcje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

IGPSPORT IGS50E kosztuje około 330 bez czujników. Posiadam i polecam chociaż ma wady, podczas jazdy w lesie gubi zasięg gps i potrafi z 30km/h wskoczyć na 7-9. Nie ma w nim również możliwości wyświetlenia mocy jeśli w przyszłości chciałbyś dokupić pomiar.