JakubP Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, mam problem z przerzutką tylną, widoczną na zdjęciach. Problem wygląda następująco: gdy zaczynam jeździć na stojąco, z większym obciążeniem słychać krótkie, co raz głośniejsze cykanie i przerzutka zrzuca łańcuch na koronkę niżej. Jest to rower klasyczny, pełnoletni więc przerzutki są bez indeksacji). Jest to bardzo denerwujące, pomimo że nie jeżdżę na nim dużo. Czasem dzieję się tak znienacka, np. podczas wyprzedzania kogoś/czegoś. Zakres przerzutki wydaje się być ustawiony w porządku, próbowałem poluzować linkę, lecz to nic nie dało. Niby prosty mechanizm a mam z nim problem Co może być nie tak? Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez JakubP Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ja bym podejrzewał problem z manetką a nie z przerzutką. Odnośnik do komentarza
JakubP Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 W takim razie proszę @Admin a o przeniesienie postu do działu Manetki Odnośnik do komentarza
JakubP Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Dodam, że mam wrażenie jak by manetka nie trzymała dobrze linki, więc przerzutka ją pociąga i łańcuch zrzuca. Pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza
Fenthin Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Próbowałeś dokręcić mocniej mechanizm? Odnośnik do komentarza
JakubP Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 @Fenthin chodzi Ci o tą srebrną część z nacięciem na śrubokręt płaski? Tak, dokręcałem ją ale wtedy nie dało się naciągnąć manetki, aby wrzuciła 1 zębatkę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi