domenico Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Cześć Posiadam własnie taki rower jak w tytule, czyli Koga Miyata Excellance Di2. Nie działa komputer, który obługuje przerzutki, amortyzator. Nie wiem jak się do niego zabrać, moze ktoś miał stycznosć z takim cudem? zdjęcie poglądowe
Rebeliant86 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Jeśli wiesz, że jest niesprawny, a nie tylko wyczerpana bateria to szukaj porządnego elektronika, patrząc na to co potrafią tacy ludzie zrobić ze znacznie bardziej skomplikowanymi sprzętami to taki licznik naprawią bez problemu.
AndyMin Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Może trochę puźno ale dopiero teraz przeczytałem. .. mam dokładnie taki model , taki sam problem i udało mi się własną pracą i wytrwałością - w szukaniu materiałów i szukaniu rozwiązania problemu- naprawić rower i cieszyć się jego nieprzeciętnymi możliwościami !!! Więc kolego jestem otwarty do pomocy ale muszę mieć trochę więcej danych o niesprawności. ... nie ma tam żadnej baterii jak ktoś sugerował , a zmiana funkcyjności sterowika na parę "malinek" ... no niezłe wyzwanie ..... szczególnie z tempomatem - tak , tak.... bo coś takiego też tam jest zaimplementowane ..
michalvera Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Witajcie, kolego AndyMin poratuj proszę wiedzą. Posiadam też ten model i nie działa u mnie przerzutka tylna (8) automat stoi na największej zębatce. Sprawdziłam przewód z wtyczką 6 pin między tylnym automatem a skrzynką pod korbą i jest ok. Przewód 3 żyłowy od prawej manetki do licznika też ok . Tylna piasta na lewym złączu 2 pinowym generuje zasilanie AC około 15-30v zależy od prędkości . Brak pomysłów co jeszcze badać ? Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi